Verbond neemt eind van het jaar besluit over de directe autoverzekering

“We hopen eind van het jaar over de mogelijkheden voor een directe autoverzekering binnen het sectorbestuur Schade een besluit te nemen”, schrijft Verbondsdirecteur Leo de Boer in VVP (05 – 2018) over ontwikkelingen voor schadeverzekeraars. “Verdienen, vernieuwen en vakmanschap blijven ook in de tweede helft van 2018 de drie strategische thema’s”, aldus De Boer.

Over verdienen: “Duidelijk is dat de markt enige tijd geleden een draai heeft ingezet. Iedere verzekeraar bepaalt dat voor zichzelf en bekijkt (volmacht-)portefeuilles kritisch op winstgevendheid.”Over vernieuwen schrijft De Boer verder onder meer: “We gaan aan de slag met de ‘opzegkosten’. In onze ALV, later dit jaar, zullen we een voorstel doen voor een bindende code.”Het cyberrisico is langzamerhand geland in de markt. Er zijn diverse aanbieders. Toch blijft de vraag nog wat achter op het risico. We kijken daarom nu naar de mogelijkheden van een bewustwordingscampagne en een keurmerk.”

Over vakmanschap: “Ik geloof dat al in het tweede bericht van het innovatieve Lemonade werd geconstateerd dat schade verzekeren helaas niet alleen een strak IT-proces is, maar toch wel meer vraagt. En dat is natuurlijk zo. Mede daarom zijn we recent een traject met de zakelijke markt gestart en zijn we onlangs vanuit onze eigen Insurance Academy strategische partnerships aangegaan met Nyenrode en Nibe-SVV om een beter aanbod te verzorgen.”

Klik HIER voor het hele artikel.

bron VVP