Van Ameyde neemt belang in Intrasurance; strategische stap biedt totaaloplossing voor IT verzekeringsketen en business process outsourcing

 

Van Ameyde International, Europees marktleider op het gebied van claimsmanagement, outsourcing en IT-oplossingen voor schadeprocessen, heeft een meerderheidsbelang genomen in de Intrasurance Groep, één van Nederlands eerste InsurTechs voorlopers op het gebied van digitaal verzekeren.

De twee partijen breiden hiermee hun strategische samenwerking verder uit. Gezamenlijk zullen zij in binnen- en buitenland schadeverzekeraars een geïntegreerde digitale totaaloplossing aanbieden die de gehele keten omvat: van het online aanvragen van offertes en polisadministratie tot en met online schademelding en schadeafwikkeling. “Deze strategische stap dient twee doelen. Enerzijds bieden Intrasurance en Van Ameyde hun klanten een volledige digitale oplossing voor de hele ‘verzekeringsstraat’. Anderzijds kunnen klanten nu alle activiteiten, van acceptatie en polisbeheer tot schadebehandeling, outsourcen aan één partij”, aldus beide bedrijven.

Intrasurance en Van Ameyde integreren hun platformen Direct Insurance Vision (DIV) en ECHO R2 naadloos. “Dankzij deze integratie vormen legacy systems en de complexiteit van verzekeringsproducten geen obstakel meer. Ook voor complexe verzekeringen kunnen verzekeraars zonder grote IT-investeringen met een korte implementatieperiode de hele online keten inrichten.”

Frank Cooler, oprichter en CEO Intrasurance Groep, zegt: “Met de aanwezigheid van Van Ameyde in meer dan 25 landen zijn we nog beter in staat om onze positie in Europa uit te breiden. We zien beide dat technologie het verschil gaat maken en daar zetten we vol op in.” Piet Middelkoop, CEO van Van Ameyde, vult aan: “Intrasurance loopt – vanaf de introductie van Verzekeruzelf.nl – jaren voorop in digitaal verzekeren. We zien veel synergie en kansen in deze samenwerking van IT gedreven dienstverlening. Samen kunnen we de hele keten bedienen en bieden we een unieke propositie in Europa aan.”

Bij de foto de ondertekening (v.l.n.r.): Sjef van der Schoot, Frank Cooler, Jan-Michiel Cillissen, Piet Middelkoop, Jan van der Struik en Stefano Francovich.