Univé, Medisch Spectrum Twente en FC Twente trakteren patiënten van kinder- en tienerafdeling MST op wedstrijdbezoek in Grolsch Veste

Op zondag 28 mei bekeken ongeveer 30.000 toeschouwers de wedstrijd tussen FC Twente en Ajax in de Grolsch Veste in Enschede. Onder hen ook 22 jonge patiënten en hun familieleden, voor wie een wedstrijdbezoek vanwege ziekte niet vanzelfsprekend is. Vanuit het initiatief Hart van Twente nodigde Univé samen met FC Twente deze kinderen van verschillende leeftijden en met diverse ziektebeelden uit om een onvergetelijk bezoek aan een betaald voetbalwedstrijd te beleven. Ze zagen de thuisploeg met 3-1 winnen van de Amsterdammers.

Gerard Kok, voorzitter Raad van Bestuur Univé Oost kijkt tevreden terug op een geslaagde dag in de Grolsch Veste, waarbij de kinderen en tieners samen met hun familie en zorgverleners genoten van de wedstrijd. “Wij vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om zelf te sporten en bewegen en/of daarvan te genieten, ook als dat vanwege gezondheid niet vanzelfsprekend is. We zijn dan ook blij dat we dat vanmiddag voor deze gezinnen mogelijk konden maken.”

Hart van Twente

Hart van Twente is een maatschappelijk initiatief van FC Twente vanuit de afdeling Kidsclub en Young Reds, speciaal voor kinderen en jongeren uit de regio die zich bevinden in een zorgelijke of moeilijke situatie. In een speciaal daarvoor ingerichte skybox krijgen deze kinderen en jongeren een onvergetelijke dag in de Grolsch Veste waarbij ze dierbare herinneringen maken met familieleden. Iedere thuiswedstrijd kan een bedrijf zich aan Hart van Twente verbinden en een goed doel of stichting uitnodigen. “Het is erg speciaal om iedere wedstrijd te zien wat voor positieve impact de Hart van Twente Skybox heeft op het gezin. Er wordt een onvergetelijke herinnering gemaakt en ieder kind kan zich weer even kind voelen. Wij zijn Univé erg dankbaar dat wij deze wedstrijd het MST in de Skybox kunnen ontvangen,” vertelt Johan Kroeze, coördinator van FC Twente Kidsclub & Young Reds trots.

Sportbeleving toegankelijk maken 

Als Supporter van Sport wil Univé sportbeleving en -deelname voor iedereen toegankelijk maken om zo op lokaal, regionaal en landelijk niveau beweging en vitaliteit te stimuleren. Om gezond te blijven, je goed te voelen en mensen te leren kennen is bewegen belangrijk voor ons allemaal. Het draagt bij aan een gezond en plezierig leven. Voor jong en oud, met of zonder beperking