Univé en Feyenoord trakteren 500 Rotterdamse jongeren op bezoek aan voetbalwedstrijd en zorgen met ‘Een Stoel Voor Jou’ voor een niet vanzelfsprekende topsportbeleving

Vele toeschouwers waren woensdag 28 december aanwezig in de Kuip om de benefietwedstrijd Feyenoord – FC Emmen te bekijken. Waaronder ruim 500 Rotterdamse jongeren voor wie sportbeleving om verschillende redenen geen vanzelfsprekendheid is. In het kader van het Univé-initiatief Een Stoel voor Jou waren de toeschouwers uitgenodigd door de coöperatie en de voetbalclub om een onvergetelijk bezoek aan een betaald-voetbalwedstrijd te beleven. Samen zagen ze de thuisploeg met 5-0 winnen van de Emmenaren.

Alex Vreugdenhil, manager Commercie bij Univé Het Groene Hart kijkt met plezier terug op een geslaagde middag in Rotterdam. “Sporten en bewegen is ontzettend belangrijk. Daarom willen we iedereen de kans geven hiervan te genieten, juist als dat voor hen niet vanzelfsprekend is”. Volgens Vreugdenhil kunnen veel gezinnen zich door uiteenlopende redenen de beleving van een topsportevent niet veroorloven. “Met ons initiatief Een Stoel voor Jou zorgen we er samen met onze partners voor dat dit alsnog mogelijk wordt. Zoals nu voor kinderen die aangesloten zijn bij Jeugdzorg, leerlingen van speciaal onderwijs in Rotterdam, dakloze jongeren en hun familie en medewerkers van de sociale werkplaats Werkse. Het is fantastisch om daar samen met Feyenoord aan bij te dragen.” 

Sportbeleving toegankelijk maken

Als Supporter van Sport wil Univé sportbeleving en -deelname voor iedereen toegankelijk maken om zo op lokaal, regionaal en landelijk niveau beweging en vitaliteit te stimuleren. Univé is volop in gesprek met andere partners in het betaald voetbal om Een Stoel voor Jou dit en volgend seizoen ook daar regionaal op te zetten. Naast Feyenoord werkt Univé binnen het betaald voetbal samen met PSV, Roda JC, FC Twente, PEC Zwolle, FC Groningen en SC Heerenveen.