Uniforme uitvraagformulier WGA ERD vernieuwd, Autoriteit Persoonsgegevens geeft goedkeuring

 

In 2016 heeft de commissie Zorg & Inkomen van Adfiz het uniforme uitvraagvraagformulier WGA ERD ontwikkeld. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een nieuwe versie van het formulier, zodat deze is te gebruiken voor de aanvraag van offertes voor het eigenrisicodragerschap per 1 januari 2018 (beslismoment: 1 oktober 2017). Daarnaast is het formulier flink vereenvoudigd, waardoor er dus minder gegevens hoeft te worden opgevraagd bij de werkgever.

De advisering en aanvraag van de WGA ERD-verzekering betreft een privacygevoelig traject.  Daarom vond Adfiz het van belang de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) te betrekken bij het uniforme uitvraagformulier. “Recentelijk ontvingen wij bericht dat de AP ons formulier officieel heeft goedgekeurd. Naast gemak biedt het uniforme uitvraagformulier dus ook zekerheid”, aldus Adfiz, volgens wie het uniforme uitvraagformulier uiteraard alleen een succes is als alle verzekeraars dit formulier accepteren om de offertes op te baseren. ‘Daarom hebben wij bij de totstandkoming nauw samengewerkt met het Verbond van Verzekeraars. Het Verbond heeft aangegeven dat het formulier werkbaar is voor de aangesloten verzekeraars. Adfiz-leden die andere ervaringen opdoen: wordt gevraagd dat direct te laten weten via info@adfiz.nl.

Het uniforme uitvraagformulier WGA ERD is ontwikkeld, zodat adviseurs efficiënt bij meerdere aanbieders tegelijk een offerte kunnen opvragen. Zo wordt het voor de adviseurs eenvoudiger en minder tijdrovend om met hun klant de beste keuze voor een verzekeraar te kunnen maken. Sinds de introductie van het uniforme uitvraagformulier wordt het door alle grote inkomensverzekeraars geaccepteerd. Adfiz wil in 2017 meerdere uniforme formulieren ontwikkelen, zodat adviseurs eenvoudiger meerdere verzekeraars kunnen vergelijken.

Werkgevers kunnen via hun adviseur gebruikmaken van dit uniforme uitvraagformulier van Adfiz.  Het formulier is hier te downloaden: https://www.adfiz.nl/ledenvoordelen/advies/uniforme-uitvraagformulier-wga-erd/,