Uitslag vorige poll: Meningen verdeeld over stelling seksuele intimidatie, pesten en andere misstanden op de werkvloer!

Net al bij Lloyd’s zijn ook in Nederland maatregelen wenselijk tegen seksuele intimidatie, pesten en andere misstanden op de werkvloer! Zo luidde de stelling in de vorige poll in deze nieuwsbrief. Aanleiding hiervoor vormde enkele perspublicaties over misstanden op de werkvloer bij Lloyd’s – o.a. overmatig drankmisbruik, pesten en seksuele intimidatie –  en de maatregelen die  hét verzekeringsinstituut inmiddels heeft  getroffen om dergelijke misstanden uit te roeien.

Gebeuren die misstanden hier ook? De meningen van de lezers van Risk & Business zijn verdeeld. Iets minder dan de helft is het volledig oneens met de stelling en antwoordt dat dergelijke misstanden hier niet of nauwelijks voorkomen.

Daar staat tegenover dat bijna vier van de tien respondenten  aangeeft dat we  niet moeten denken dat het er in de Nederlandse verzekeringsbranche anders aan toe gaat dan bij Lloyd’s en vindt dat er harde maatregelen en sancties zijn hard nodig!  De resterende 13% stelt dat ook hier wel eens soortgelijke misstanden voordoen maar dat deze niet of nauwelijks door betrokkenen worden aangemeld bij management en/of leiding. 

  • TAGS