Uitslag poll Risk & Business: Meningen fifty-fifty verdeeld over stelling ‘Op de Nederlandse co-assurantiemarkt hebben alle medewerkers dezelfde carrièrekansen!’

‘Op de Nederlandse co-assurantiemarkt hebben alle medewerkers dezelfde carrièrekansen’!. Zo luidde de meest recente stelling op de website en nieuwsbrief van Risk & Business. Aanleiding voor deze stelling vormde de uitkomsten van het tweede cultuur-onderzoek van Lloyd’s naar de  gelijke carrière- en ontplooiingskansen in de markt en een onderzoek van het Britse Verbond van Verzekeraars ABI naar diversiteit.

Uit de poll kwam naar voren dat de meningen van de lezers van Risk & Business hieromtrent vrijwel gelijkelijk verdeeld zijn.  Iets meer dan de helft van de respondenten (51,02%) onderschrijft de stelling geheel of gedeeltelijk: 16,33% is het volledig eens met de stelling, 34,69% deels eens, Zij vinden dat dit bij de meeste bedrijven zo is, al kan het in hun ogen altijd beter.

Dat betekent dat eveneens bijna de helft – 48,98% – het niet eens is met de stelling. Zo vindt 8,16% dat vrouwen minder carrièrekansen hebben dan mannen en 2,04% dat mensen met een Afro-Amerikaanse achtergrond op dit punt worden achtergesteld bij hun ‘blanke’ collega’s. Eveneens 2,04% is van mening dat medewerkers met een andere etnische achtergrond minder kansen op een goede baan hebben dan andere collega’s en een zelfde percentage vindt dat dit geldt voor lgbt-ers. Het overgrote deel  – 34,69% – staat echter op het standpunt dat alle vier hierboven genoemde groepen minder carrière- en ontplooiingskansen hebben dan hun collega’s.