Tweede editie Risk Insurance Traineeship van start

De (groot)zakelijke verzekeringsmarkt vindt het belangrijk om in jong talent te investeren. Het wordt een steeds grotere uitdaging voor de branche om goede (potentiële) professionals te vinden. Daarbij komt dat de zakelijke verzekeringsmarkt vaak onvoldoende bekend is bij young professionals. Daarom heeft de branche samen met de VNAB het Risk Insurance Traineeship ontwikkeld. In september 2021 is de eerste groep trainees succesvol van start gegaan en de VNAB is momenteel alweer druk bezig met de werving van een tweede lichting die in september 2022 van start gaat.
 
Het Risk Insurance Traineeship is geen bedrijfsspecifiek programma maar een branchebreed traineeship met daarin marktbrede kennisontwikkeling, kennisdeling en werken bij alle schakels in de keten. Een unieke samenwerking tussen marktpartijen om gezamenlijk te investeren in de toekomst van de branche. 
Vanaf dit moment kunnen young professionals via www.riskhasthefuture.nl solliciteren voor het Risk Insurance Traineeship dat op 1 september van dit jaar weer van start gaat.
 
Werken bij drie gerenommeerde organisaties; Competenties en motivatie belangrijker dan studierichting
Tijdens het traineeship gaan young professionals gedurende een jaar aan de slag bij een verzekeraar, verzekeringsmakelaar en een expertisebureau. De kans voor trainees om te bepalen waar hun toekomst ligt. Een unieke kans om een kijkje in drie verschillende keukens te nemen. 
 

Het Risk Insurance Traineeship is gericht op young professionals met een afgeronde hbo- of universitaire opleiding, waarbij de studierichting minder belangrijk is dan competenties en motivatie. De branche is op zoek naar trainees met een ondernemende houding die zelf met creatieve ideeën durven te komen en dingen anders aanpakken dan gebruikelijk is.
 
Aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en netwerken
Naast een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden is er binnen het traineeship ook veel ruimte en aandacht voor de ontwikkeling van de trainees. Gedurende het jaar volgen zij een uitgebreid opleidingstraject gericht op hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daarnaast worden de trainees begeleid vanuit zowel de organisaties waar zij aan de slag gaan als de VNAB. Maar er is natuurlijk ook ruimte voor de nodige ontspanning tijdens het netwerkprogramma waardoor trainees snel een groot netwerk kunnen opbouwen. En na dit jaar is er uiteindelijk zicht op een uitdagende carrière binnen de (groot)zakelijke verzekeringsmarkt.