Turien & Co bestempelt beroepsaansprakelijkheid als groeimarkt

Een groeimarkt maar wel met steeds minder binnenlandse aanbieders. Zo omschrijft Turien & Co. de markt voor beroepsaansprakelijkheid. Tijdens het VVP Event Bijzondere Risico’s op 17 april behandelt Björn Jalving in de kennissessie van Turien & Co, de actuele ontwikkelingen op het gebied van beroepsaansprakelijkheid.

Jalving, teamleider Marketing en Productmanagement: “Het aandeel van dienstverlening ligt ruim boven de 70 procent van het BBP. Hiermee ligt er in onze visie nog een groeimarkt voor de assurantieadviseur. Tegelijkertijd zien we dat gevestigde verzekeraars zich terug trekken uit deze markt en dat er nieuwe verzekeraars, vaak vanuit het buitenland, de markt betreden. Voor deze verzekeringen zal de adviseur dus vaak verder moeten kijken, dan de gevestigde partijen.

“Concreet stel ik in mijn sessie aan de orde: er komen steeds meer nieuwe beroepen bij, de data protection officer, online security specialist, big data specialist en crowd funding specialist zijn hier een paar voorbeelden van. Welke beroepen kunnen we nog meer verwachten en hoe kunnen we deze verzekeren?”Hoe blijf je als adviseur bij en kun je doorgronden wat je klant doet?”Wat zijn de meest gesteld vragen bij een beroepsaansprakelijkheidsverzekering?”Jalving gaat in zijn sessie ook in op cyber, bestuurders- en werkgeversaansprakelijkheid.

Turien & Co. kiest ervoor twee verschillende sessies te houden. De tweede sessie gaat over het verzekeren van bijzondere bezittingen en wordt verzorgd door Jan Hamburger, manager Commercie.

Bron VVP