Thierry Portevin Global Head of Risk Consulting AGCS

Met ingang van 8 maart wordt Thierry Portevin, huidig ​​Global Head of Property bij Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS), aangesteld als Global Head of Allianz Risk Consulting (ARC), die rechtstreeks rapporteert aan Tony Buckle, Chief Underwriting Officer Corporate. Portevin volgt Tina Baacke, voormalig Global Head of ARC, op, die eind 2020 AGCS verliet. Op interim-basis zal Elizaveta Krieg het wereldwijde property underwritingteam  leiden, totdat een permanente opvolger is gevonden. Momenteel is zij de Global Practice Group Leader voor Base Industries in dit team, gevestigd in München, Duitsland.

Met meer dan 280 medewerkers verspreid over 24 locaties over de hele wereld, bieden de riskengineers en branchedeskundigen van ARC een breed scala aan riskconsultancy-diensten om bedrijven te helpen bij het managen, voorkomen en verminderen van risico’s, ongeacht de branche. Dit omvat site-onderzoeken van industriële faciliteiten, desktopbeoordelingen en risicobeoordelingen ter ondersteuning van het accepteren van bedrijfsrisico’s in alle tien bedrijfsonderdelen van AGCS en om bedrijven advies te geven over schadebeheersingsmaatregelen.

Voordat hij in 2016 Global Head of Property werd, was Thierry Portevin van mei 2012 tot augustus 2016 Global Head of Engineering voor AGCS. Hij begon zijn carrière als projectmanager Engineering en Constructie voor onder meer het National Institute for Ocean Science (Frankrijk) en Jacobs , trad hij in 2000 in dienst bij Allianz France als Engineering Underwriting Portfolio Manager voor Frankrijk, voordat hij in 2007 bij AGCS kwam als Engineering Underwriting Manager voor Frankrijk. Portevin is afgestudeerd in Engineering aan de École Centrale de Marseille, met een specialisme in Marine en Offshore Engineering. naast een business management-certificaat van ESSEC Business School Paris.Chief Underwriting Officer Corporate Tony Buckle zegt: “Het ARC-team staat absoluut centraal bij zowel de beoordeling van de exposure  bij acceptatie als bij risicobeperking voor onze klanten. Ik ben dan ook verheugd dat een van onze meest ervaren verzekeraars en managers, Thierry Portevin, die in het verleden met succes onze property- en engineeringteams heeft geleid, de kans heeft aangegrepen om Allianz Risk Consulting de toekomst in te leiden. ARC zal profiteren van zijn kennis en ervaring,