Telegraaf: Vivat-top aan zijlijn bij verkoop

De Nederlandse top van Vivat staat aan de zijlijn bij de verkoop van de verzekeraar. De Chinese toezichthouder en aandeelhouder houden de touwtjes stevig in handen.Dat meldt de telegraaf vandaag.

Niet de Nederlandse bestuursvoorzitter Ron van Oijen, maar de Chinese chief transformation officer Xiaowei Wu, in Amstelveen bekend als Charlene Wu, fungeert aan de vooravond van een verkoop bij opbod als de spin in het web bij de op vier na grootste verzekeraar van Nederland, aldus ‘de krant van wakker Nederland’.  Dat verkoopproces begint volgens bronnen in de financiële sector half januari met het versturen van een informatiememorandum naar potentiële kopers. Een zogeheten dataroom is in december al in gereedheid gebracht zodat mogelijke kopers boekenonderzoek kunnen doen.

Aegon en ASR maakten hun interesse in het moederbedrijf van ZwitserLeven en Reaal afgelopen jaar al kenbaar. Ook investeringsmaatschappij Athora maakt geen geheim van zijn intenties om een bod te doen. Ook een tweede, Amerikaanse investeerder aast op Vivat. De twee private equityfirma’s hopen samen op te kunnen trekken met strategische partijen als Nationale Nederlanden, Allianz of Swiss Re. Momenteel wordt de waarde van Vivat door analisten op een bedrag tussen de €1,25 miljard en €2,1 miljard getaxeerd.

Kijk hier voor het volledige artikel: https://www.telegraaf.nl/financieel/2953830/vivat-top-aan-zijlijn-bij-verkoop.

Bron Telegraaf

 

\