Talanx rapporteert goede halfjaarcijfers, maar boekt negatief verzekeringstechnisch resultaat in de industrial lines

0

 

Het Duitse (her)verzekeringsconcern Talanx (o.a. HDI) heeft in de eerste helft van dit jaar voor 18,76 miljard euro aan premie-inkomste geboekt, 6,9% meer dan de 17,55 miljard euro in dezelfde periode in 2017. Ook de combined ratio verbeterde zich met 0,3 procenttpunt naar 96,7%. Het operationeel resultaat steeg met 7,7% van 1,13 naar 1,21 miljard euro.

Minder positieve geluiden laat de industriële tekening zien. Weliswaar steeg de premieomzet met 3,7% tot 2,9 miljard euro – en de valutaschommelingen buiten beschouwing gelaten zelfs met 6,9%-  vooral door toedoen van de markten buiten Duitsland, waaronder Nederland, Frankrijk en Australië. Het verzekeringstechnisch resultaat in dit segment daalde fors en kwam zelfs in het rood uit: min 28 miljoen tegen + 32 miljoen vorig jaar .De combined ratio in dit segment steeg van 97,2% naar 102.35, voo0ral als gevolg van de hogere schadelast in de Duitse brandverzekeringsbranche waar de combined atio zelfs 115% beliep. De verzekeraar verwacht dat verzekerden rekening moeten houden met premiestijgingen.

Het concern  verwacht de netto winst te kunnen consolideren op 850 miljoen euro, waarvoor minimaal een premieomzet nodig wordt geacht van 5%.

Laat een reactie achter