Talanx Group breidt uit in Italië met overname Amissima Assicurazioni

The Talanx Group breidt haar activiteiten in Italië uit met een 100% overname van schadeverzekeraar Amissima Assicurazioni door HDI Assicurazioni. Hiermee verhoogt de verzekeraar haar omzet in Italië met ongeveer 300 miljoen euro naar twee miljard euro en stijgt zij van plek 17 naar plek 11 en komt de Top-10 bij.

“We hebben een goede vertegenwoordiging in Italië, wat een belangrijke n winstgevende markt is voor ons voor een lange tijd. Deze acquisitie stelt ons in staat om onze schadeverzekeringsactiviteiten verder te diversifiëren en uit te breiden. Het past in onze strategie om onze positie op de Italiaanse schadeverzekeringsmarkt verder te versterken”, zegt Sven Fokkema, lid van Talanx AG’s Board of Management verantwoordelijk voor de Retail International Divisie “Amissima past precies in dat plaatje en zijn blij met de acquisitie van deze verzekeraar , die onze activiteiten completeert en de potentie heeft verder te groeien.  

Amissima, opgericht in 1920 heeft een premieomzet van 293 miljoen euro  en behoort tot de top 20 schadeverzekeraars in Italië en telt  300 medewerkers. HDI Assicurazioni’s heeft ca 400 medewerkers in dienst en een premieomzet van   1.7 miljard euro. Daarvan heeft 1.3 miljard euro betrekking op de omzet uit levensverzekeringen en 400 miljoen euro uit schadeverzekeringen.