Swiss Re doneert 5 miljoen Zwitserse Francs ter ondersteuning van de hulpverlening van COVID-19

  Swiss Re Group heeft 5 miljoen Zwitserse Franken (4,74 miljoen euro) CHF te doneren ter ondersteuning van de hulpverlening wereldwijd aan personen en gemeenschappen die worden getroffen door de COVID-19-pandemie. Via de stichting zonder winstoogmerk, de Swiss Re Foundation, zullen de fondsen worden verdeeld onder organisaties die de crisis aanpakken, met name in ontwikkelingslanden.

De Swiss Re Foundation draagt ​​1 miljoen Zw Fr. bij aan het Internationale Comité van het Rode Kruis, dat humanitaire hulp verleent in ’s werelds meest kwetsbare regio’s. Het zal ook 1 miljoen Zw Fr toekennen aan Artsen zonder Grenzen (Artsen Zonder Grenzen), die lokale gezondheidsinstellingen over de hele wereld helpt bij het verlenen van patiëntenondersteuning en opleiding voor medisch personeel. De resterende 3 miljoen Zw Fr zal worden toegewezen aan andere partners van Swiss Re Foundation voor hulpverlening als reactie op de pandemie.

Christian Mumenthaler, CEO Swiss Re Group en beheerder van de Swiss Re Foundation, zegt in een toelichting: “De snelle verspreiding van COVID-19 treft ons allemaal en laat zien hoe kwetsbaar we zijn als samenleving. Aangezien gezondheidsstelsels het moeilijk hebben om op de crisis te reageren, is onze bijdrage bedoeld om degenen die in de frontlinie vechten te ondersteunen.”