Swiss Re Corporate Solutions verhuist naar nieuw, klimaatneutraal kantoorpand in Hoofddorp

 

Swiss Re Corporate Solutions Benelux, de directe schadeverzekeringspoot van verzekeringsgigant Swiss Re, gaat per 1 september a.s. verhuizen van het huidige kantoorpand aan de Startbaan 8 in Amstelveen naar een nieuw, klimaatneutraal kantoorpand aan de Taurusavenue 16 in Park 2020, het nieuwe project in Hoofddorp gelegen tussen het station en de A-4.  In het nieuwe kantoorpand krijgt de grootzakelijke schadeverzekeraar, die in vijf jaar tijd is uitgegroeid naar een personeelsbestand met 22 medewerkers onder wie tien underwriters, 650m2 aan kantoorruimte tot zijn beschikking.

Jeroen Weurding, Country Manager Benelux, voert enkele reden voor de verhuizing aan. “In de eerste plaats de sterke groei van onze activiteiten en de hieruit voortvloeiende uitbreiding van het aantal medewerkers. Daarnaast is de bereikbaarheid van ons huidige pand, zowel voor onze (makelaars)klanten als onze medewerkers (openbaar vervoer) niet optimaal. Wat dat betreft gaan we er in Hoofddorp sterk op vooruit (vlak bij A-4 en direct gelegen aan het Station met goede verbindingen naar zowel Amsterdam, Schiphol als Rotterdam). De prijs/kwaliteitsverhouding in Hoofddorp is naar mijn mening gunstig. Het belangrijkste voor onze keuze is echter de filosofie van het Kantoren Park 2020, namelijk volledig in de geest van de Circulaire Economie. Het kantorenpark is ontworpen door de internationaal toonaangevende architect William McDonough en gebouwd in de gedachte dat alle gebruikte materialen recyclebaar zijn.”

Daarnaast wordt volgens Weurding grijs afvalwater in bassins op het park opgevangen in een hele mooie parkachtige omgeving en geschikt gemaakt voor hergebruik. Ook belangrijk is de koppeling aan Park20|20 Solarpark BV, een 3.000 m2 groot zonnecelpark dat 485 KWp opwekt. Dit park is gelegen op gebouw Fokker 7 op het Fokker Logistics Park bij Schiphol. “Omgaan met het probleem van klimaatverandering is al meer dan 20 jaar een strategische prioriteit voor Swiss Re, bijna 15 jaar zijn wij als groep CO2 neutraal. Klimaatverandering zal ook in Nederland leiden tot heftig weer in een grotere frequentie met meer overlast en schade tot gevolg. In de Benelux vragen wij samen met het KNMI in Nederland en het KMI in België alsmede met de TU Delft meer aandacht voor dit onderwerp. Wij steunen innovatie op het gebied van groene energie door projecten te verzekeren maar ook bijvoorbeeld als sponsor van het bekende Solar Race team van de TU Delft. Boven op dit alles is het gewoon een schitterend gebouw waar onze medewerkers erg enthousiast over zijn.”