SUREbusiness vergroot keuze voor zakelijke adviseur op gebied van AVB

 

Tegen de markttrend in ontwikkelt serviceprovider SUREbusiness in hoog tempo mogelijkheden om meer variatie te leveren op het gebied van de Aansprakelijkheidsverzekering voor Bedrijven. Nieuwe producten werden per 1 oktober jl. gelanceerd. Voor ruim 300 financieel advieskantoren die op het gebied van zakelijke schadeverzekeringen samenwerken, ontwikkelt SUREbusiness forse uitbreiding van dekkingsmogelijkheden op het gebied van aansprakelijkheid.
Per 1 oktober 2018 zijn de volgende mogelijkheden aan de pallet toegevoegd:

  • Forse uitbreiding in aantal te verzekeren hoedanigheden;
  • Dekking voor lastigere producenten- en groothandelsrisico’s;
  • Verhoging van de maximale bedrijfsomzet tot € 10.000.0000 direct te verzekeren en tot € 20.000.000 via versnelde acceptatieprocedure;
  • Onbeperkt standaard mee te verzekeren Inlooprisico met een schone omstandighedenverklaring.

Provinciale markt beperkt zich te veel

Levent Türkmen, directeur SUREbusiness: “Provinciale risicodragers verschralen in hoog tempo hun productaanbod. Steeds meer maatschappijen beperken zich tot de echte standaardrisico’s. Het MKB is echter een pluriforme sector waar juist heel veel afwijkende risicosituaties bestaan. Dat vraagt extra kennis zowel in het advies- als in het acceptatietraject.”

Hij vervolgt: “Wij springen nu in het gat dat de traditionele verzekeraars breed laten vallen. Na eerder extra dekkingsmogelijkheden op het gebied van brand- en beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen te hebben ontwikkeld is voor ons nu de beurt aan de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven, AVB. De kantoren die met ons samenwerken zullen we eind van dit jaar vijf verschillende AVB-proposities aanbieden. Dit is o.m. mogelijk doordat wij een beroep doen op de tekencapaciteit van buitenlandse risicodragers. Bij deze risicodragers zijn de dekkingsmogelijkheden ook ruimer dan bij de Nederlandse maatschappijen. Daarmee maken wij voor financieel advieskantoren mogelijk om de te adviseren verzekeringsoplossing beter te laten aansluiten bij de werkelijke behoeftes aan zekerheid bij ondernemers.”

Levent Türkmen zegt het natuurlijk een goede zaak ter vinden dat verzekeraars scherp zijn op de risico’s die men wel en niet verantwoord vindt om te verzekeren. “Maar die ontwikkeling schiet nu door. De markt is nu eenmaal groter dan alleen het tegen brand verzekeren van betonnen funderingen onder water. Adviseurs vinden onder meer via grote buitenlandse verzekeraars uiteindelijk wel hun weg om de belangen van hun relaties goed te verzekeren. Maar wanneer Nederlandse verzekeraars hun beleid niet aanpassen moeten ze over een paar jaar niet klagen dat een relevant en aantrekkelijk deel van de markt voor hen niet meer beschikbaar is”.