SUREbusiness kondigt verdubbeling aan van limieten brandpool tot 10 miljoen euro tijdens opening nieuwe pand

De in zakelijke schadeverzekeringen gespecialiseerde serviceprovider SUREbusiness maakt een sterke groei door. In verband met de toegenomen activiteiten werd afgelopen week een nieuw, zeer modern ingericht  pand officieel geopend aan de Robonsbosweg 7a in (1816 MK) Alkmaar. Tegelijkertijd kondigde directeur Levent Türkmen in zijn korte toespraak opmerkelijke uitbreidingen aan in het zakelijke product assortiment.

SUREbusiness is in 2015 opgericht door directeur-eigenaar Levent Türkmen. Het kantoor is gevolmachtigde voor 20 risicodragers en is uitsluitend actief op het gebied van zakelijke schadeverzekeringen. SUREbusiness is tot nu toe de enige in zakelijke schadeverzekeringen gespecialiseerde serviceprovider. Op dit moment maken ruim 450 financieel advieskantoren gebruik van de diensten van SUREbusiness. Eind 2019 bedraagt de premieomzet van SUREbusiness naar verwachting 16 miljoen euro. 

Bij SUREbusiness werken inmiddels 30 professionals. De sterke groei maakte het noodzakelijk om over te gaan tot nieuwe huisvesting. Afgelopen vrijdag werd in aanwezigheid van een groot aantal relaties het nieuwe kantoor van SUREbusiness officieel geopend door de beide dochters van Levent  Türkmen en tegelijk een aantal nieuwe verzekeraars geïntroduceerd.

 Markt van zakelijke verzekeringen

De markt van zakelijke verzekeringen is op dit moment volgens hem ‘turbulent’ te noemen. “Bij risicodragers is een concentratie waarneembaar waardoor de onder andere vertrouwde labels Delta Lloyd en Aegon Zakelijk, als gerespecteerde spelers op het gebied van zakelijke schadeverzekeringen, verdwijnen. Ook is te zien dat de overblijvende risicodragers hun verzekeringsvoorwaarden meer en meer standaardiseren waardoor het voor adviseurs minder makkelijk is om voor hun relaties maatwerk te ontwikkelen. Ook de co-assurantiemarkt staat onder zware druk door grootschalige beëindigingen van polissen. Gelukkig betreden nieuwe buitenlandse aanbieders de markt die bereid zijn om in samenwerking met SUREbusiness passende oplossingen te bieden”, aldus Türkmen, die  tijdens de opening van hun nieuwe kantoor aankondigde dat de capaciteit van het huismerk voor bedrijfsmiddelen tot € 10 miljoen verzekerd bedrag te verdubbelen. Daarnaast heeft SUREbusiness inmiddels een nieuw assortiment aan werk- en landbouwmaterieelverzekeringen gelanceerd.

Positie van het intermediair ijzersterk

“De markt van zakelijke schadeverzekeringen is een verhardende markt”, aldus Levent Türkmen. “Het aantal ondernemers en ondernemingen groeit sterk, maar ook de breedte van de risico’s waarmee ondernemers te maken kan krijgen wordt groter. Denk bijvoorbeeld aan het gebied van bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering of cyberrisicoverzekeringen, maar ook het risico van claims op het gebied van milieuschade neemt in aantal en omvang toe. De markt van zakelijke schadeverzekeringen is daardoor een echte adviesmarkt waar ik echt niet van verwacht dat execution only een relevante rol zal gaan vervullen. Voor financieel adviseurs die bereid zijn zich de noodzakelijk kennis en vaardigheid eigen te maken om deze ondernemers goed te kunnen begeleiden, is dit een werkgebied met een gezond perspectief.”

Verwachting verdere groei SureBusiness

“SUREbusiness kan in de komende jaren sterk blijven groeien”, aldus Levent Türkmen. “Groei is echter geen doel op zich. Groei is alleen mogelijk als aan een  drietal voorwaarden is voldaan, die niet los van elkaar kunnen worden gezien: een goed werkend platform,  voldoende gekwalificeerde medewerkers voor acceptatie en schadebehandeling  en voor alle branches voldoende capaciteit van risicodragers.”

De grote kracht van SUREbusiness ligt volgens de trotse directeur in de combinatie van deze drie zaken. “Door de verhuizing van Amsterdam naar Alkmaar vormen wij nu een aantrekkelijk alternatief voor alle specialisten die ten noorden van Amsterdam wonen. Wij blijven, samen met de met ons samenwerkende adviseurs en risicodragers, zoeken naar productverbeteringen”.

De verhuizing naar een nieuw, veel ruimer kantoorpand was nodig vanwege de explosieve groei van het bedrijf en ook eerder dan gepland. Directeur Levent Türkmen licht toe: “In ons vorige pand in Amstelveen, waar we 160 m2 tot onze beschikking hadden,  waren we letterlijk en figuurlijk uit ons jasje gegroeid. We hebben geruime tijd gezocht naar een passend nieuw kantoorpand en die uiteindelijk gevonden in Alkmaar. Hier hebben we ruim vier keer zoveel werkruimte (625 m2) dan in Amstelveen. Vanwege het feit dat het overgrote deel van ons personeel woonachtig is boven het Noordzeekanaal, hebben we  voor een nieuw kantoor in deze regio gekozen. Dat scheelt hen mede door de files veel reistijd.”

Vanwege  de forse uitbreiding van de werkzaamheden heeft SUREbusiness in september maar liefst zeven nieuwe medewerkers verwelkomd, waaronder  acceptanten, schadebehandelaars en IT-specialisten. Hierdoor groeit het personeelsbestand  naar 30 medewerkers, het tienvoudige van het aantal medewerkers waarmee in 2015 werd gestart.