Studie Howden: Hogere ESG-ratings leiden tot betere verzekeringstechnische prestaties

Er  is een verband tussen hogere ESG-ratings en lagere schaderatio’s.  Hogere ESG-ratings leiden tot betere verzekeringstechnische prestaties, zo blijkt uit een nieuwe gezamenlijke studie van de internationale verzekeringsmakelaar Howden en Fidelis.

Het onderzoek naar schaderatio’s over 30.000 polissen uit de datasets van Howden en Fidelis met een premiewaarde van ongeveer 9 miljard dollar, afgezet tegen ESG-ratings van derden, is het grootste onderzoek dat tot nu toe is uitgevoerd om het verband tussen deze factoren vast te stellen.

Volgens de analyse hebben milieubeoordelingen de sterkste correlatie met schadepercentages. Er zijn echter verschillen per bedrijfstak en sector. Van de verschillende onderzochte branches vertoont de propertyverzekering de sterkste correlatie tussen betere ESG-scores en betere schadepercentages.

De studie weerspiegelt de wederzijdse wens van Howden en Fidelis om de overgang naar een duurzamere toekomst te ondersteunen.  Howden en Fidelis werken aan verder onderzoek van de bevindingen, met bijzondere aandacht voor het onderzoeken van onderliggende oorzaken, om het begrip en de bruikbaarheid te vergroten.

David Howden, CEO, Howden Group Holdings: “Het is geweldig om de proactieve benadering te zien die Fidelis en andere verzekeraars volgen om het verband tussen ESG-profielen en risico’s beter te begrijpen.  De gegevens bevestigen onze lang gekoesterde overtuiging dat klanten moeten worden beloond voor hoge ESG-credentials. Dit is een voor de hand liggende manier waarop de verzekeringssector de overgang kan ondersteunen. Ik hoop dat in de nabije toekomst ESG-factoren in veel grotere mate worden ingebouwd in acceptatieprocessen en prijsbeslissingen.”

 Richard Brindle, Chairman & Group Chief Executive Officer en Chief Underwriting Officer van Fidelis zegt: “Dit is een prachtig voorbeeld van wat juist is en ook het meest winstgevend. Het zal steeds belangrijker worden voor onze interactie met belangrijke belanghebbenden, niet in de laatste plaats de beleggersgemeenschap, om dit verband duidelijk te maken.”