Stropdas bij Lloyd’s of London niet meer verplicht

In de afgelopen maanden wordt het stropdassenbeleid in de verzekeringsmarkt in de UK minder streng gehandhaafd. Lloyd’s of London is zijn al lang bestaande dresscode aan het versoepelen. De dresscode is formeel nog niet ingetrokken, maar wordt niet meer strikt gehandhaafd. In de lange geschiedenis van Lloyds is het dragen van een stropdas verplicht.

In een notitie aan de markt uit 2005 staat duidelijk dat tijdens de openingstijden van 09:30 uur tot 17:00 uur men zich aan de Lloyd’s dresscode dient te houden. Voor de heren betekent dat kostuum met stropdas en voor de dames zakelijke kleding.

Vooral de jonge generatie is voorstander van het versoepelde beleid. Zij vinden dit een onderdeel van de algemene modernisering. De traditionele medewerkers in de verzekeringsbranche hebben hier veel moeite mee.

Vorig jaar verbood Lloyd’s het eigen personeel om tijdens de lunch bier te drinken, ondanks dat ‘lunchpints’ worden gezien als olie voor de handel. Voor de verzekeraars en makelaars die in het Lloyd’s gebouw werken, geldt deze regel niet.

 

Bron Financial Times