Stichting MKB Financiering Mirjam Terhorst treedt af en Jack Hommel in Raad van Toezicht SMF

Woensdag 8 februari jl. droeg Mirjam Terhorst haar rol als toezichthouder over aan Jack Hommel, die als algemeen lid toe zal treden tot de Raad van Toezicht van Stichting MKB Financiering.

Mirjam Terhorst was actief betrokken bij de voorbereiding en oprichting van Stichting MKB Financiering in 2018 en 2019. Zij werd bij de start van SMF door de organisaties die de stichting hebben opgericht, voorgedragen om op persoonlijke titel zitting te nemen in de Raad van Toezicht. Ruim 3 jaar heeft zij deze rol zeer actief vervuld.

Bij de Raad van Toezicht vergadering werd door voorzitter Ronald Kleverlaan stilgestaan bij de grote bijdrage die Mirjam heeft geleverd in het professionaliseren van de organisatie en daarbij ook nadrukkelijk het pleiten voor een meer onafhankelijke Raad van Toezicht.

 Met het toetreden van de nieuwe voorzitter Jacqueline Zuidweg eind 2022 en Jack Hommel zijn hier grote stappen in gezet. Voor eind 2023 zal ook Jeroen Spoor terugtreden en zal de gehele Raad van Toezicht bestaan uit externe, onafhankelijke toezichthouders.