Stichting Assurantie Registratie van start met SAR Summer Academy

Voor het eerst in het 20-jarig bestaan van de (SAR) start deze zomer de SAR Summer Academy. De afgelopen periode is volgens de SAR wederom gebleken dat er een groeiende behoefte is aan goede praktische opleidingen en workshops. Tijdens de coronaperiode hebben de ingeschrevenen in groten getale deelgenomen aan de diverse online masterclasses en webinars. Gedurende de zomer van 2020 kunnen ook niet-ingeschrevenen deelnemen aan speciale zomerworkshops en masterclasses van de SAR Summer Academy.

De SAR start de Summer Academy met het aanbieden van de best lopende en gewaardeerde PE-sessies van de afgelopen periode. Op 28 juli is de eerste bijeenkomst van de SAR Summer Academy gepland. Deze vindt plaats in het conferentiecentrum Woudschoten te Zeist. Docenten Pieter Jansen, consultant en verbonden aan Strategic Risk Solutions Europe en drs. Raymond Bothof RA, bedrijfsschade-expert Context trappen af met een zeer praktische en interactieve workshop ‘Bedrijfsschade – verdieping en actuele lessen uit de praktijk’. Zij gaan onder andere in op de ervaringen hoe de wereld ineens anders is geworden door de coronacrisis, wat te verzekeren is in onzekere economische tijden én de rol van de adviseur.

 De tweede workshop op deze dag met het actuele onderwerp ‘Asbest’ wordt verzorgd door Piet Bosma, jurist en brand- en aansprakelijkheidsexpert. Aan de orde komen onder andere: het beoogde asbestdakenverbod ‘2024’, de consequenties daarvan voor de verzekeringsmarkt en aansprakelijkheid bij asbestcalamiteiten.

De inschrijving is gestart voor een ieder die geen registratie heeft bij één van de registers van de SAR, maar wél interesse heeft in actuele onderwerpen uit het aanbod van de RMiA PE-sessies. De prijs van de bijeenkomst van 28 juli bestaande uit de twee hiervoor genoemde workshops, catering en deelnamecertificaat bedraagt € 499,– (BTW vrijgesteld). Wilt u deelnemen? Stuur dan een e-mail naar info@sar.nu.nl.

Wilco de Haan, voorzitter van het RMiA-register: “In dit jubileumjaar van de SAR gaan we een start maken om via de SAR Summer Academy eenieder zijn of haar vakkennis op een hoger peil te brengen en te houden. Daarnaast is dit een mooie gelegenheid om kennis te maken met de SAR en de toegevoegde waarde van inschrijving in een van de registers.”