Starr Companies gaat klanten bij grote en complexe schades al in vroeg stadium juridisch bijstaan

Starr Companies gaat bij (dreigende) grote en/of complexe schades verzekerde bedrijven al in een vroeg stadium juridisch laten bijstaan. Daarvoor is het een exclusieve samenwerking aangegaan met een viertal advocatenkantoren: CMS, Kennedy Van der Laan, Stadermann Luiten en WIJ Advocaten.

“Daarmee willen we verzekerden die aansprakelijk zijn gesteld voor schade, bijvoorbeeld door een ontevreden klant,  toeleverancier of andere gedupeerde, of om wat voor reden reputatie- of imagoschade hebben opgelopen, met raad en daad terzijde staan. Daarmee helpen we hen op praktische wijze met hun probleem en reduceren we de kans dat een geschil uitmondt in een langdurige en kostbare kwestie”, licht Peter Schott, Regional Manager Benelux toe.

Starr Companies is eind 2017 officieel van scratch van start gegaan in Nederland met zes medewerkers. De in het Rotterdamse WTC gevestigde verzekeraar – op de Lloyd’s floor – is actief in de branches Property & Energy, General Liability, D&O, PI, Construction & Aviation.  Mede vanwege de gestage groei is het personeelsbestand uitgegroeid naar negen medewerkers.

De laatste aanwinst was Ben Feelders, die  begin deze maand aan de slag is gegaan als schadebehandelaar. “Hij gaat de schadeafdeling opzetten en zich behalve met de afwikkeling van schades ook bezighouden met de begeleiding van de schadeprocessen. Daarvoor hadden we een ervaren man nodig op het gebied van schadebehandeling, riskmanagement en compliance”, verklaarde Peter Schott eerder tegen Risk & Business.

Feelders  is sinds 1989 actief in de verzekeringsbranche en werkte onder meer als schadebehandelaar bij Royal Nederland (nu Allianz), Zurich Financial Services en Aon Risk Solutions, en als hoofd Underwriting Casualty/Liability  bij Van Herwaarden Kröller. Vervolgens werkte hij ruim 13,5 jaar als Corporate Insurance Manager bij ABN AMRO Bank, als Risk & Insurance manager alsmede bij King Abdullah Universiteit in Saoedi Arabië.  De afgelopen twee jaar was hij werkzaam als directeur Insurance & Risk bij VEON