SRA sluit mantelovereenkomst met Reaal voor AOV; ook nieuwe aanbieder voor BAV na stoppen NN

SRA, de organisatie die 370 accountants- en advieskantoren in ons land verenigt, heeft een mantelovereenkomst gesloten met Reaal Verzekeringen voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Reaal biedt zelfstandig ondernemers die als accountant, belastingadviseur of fiscalist werken bij een SRA-kantoor een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) met extra voordelen: 5% korting op de premie en gebruik maken van de diensten van de Reaal Lijfwacht preventieservice afgestemd op accountants. SRA-leden die al een UNIM AOV of UNIM Plus AOV hebben bij Reaal komen ook in aanmerking voor de voordelen.

Op de eigen website herinnert SRA de aangesloten kantoren daarnaast dat Nationale Nederlanden stopt met het verzekeren van het beroepsaansprakelijkheidsrisico voor accountants, notarissen en advocaten. “Omdat dit voor veel SRA-leden vergaande consequenties heeft, brengen wij u dit nieuws – inclusief een alternatief – opnieuw onder de aandacht. Bij Nationale Nederlanden was er een speciale mantel voor de beroepsaansprakelijkheidsverzekering waar veel SRA-leden gebruik van maken. Nationale Nederlanden heeft aangegeven te stoppen met het verzekeren van het beroepsaansprakelijkheidsrisico voor accountants, notarissen en advocaten. Dit heeft onder andere te maken met tegenvallende resultaten en een ander beleid. Deze beslissing van Nationale Nederlanden kan direct gevolgen voor u hebben. Alle polissen met een vervaldatum na 1 april 2018 worden namelijk niet meer verlengd. U moet dus op korte termijn uw beroepsaansprakelijkheidsrisico afsluiten bij een andere verzekeraar. Uw verzekeringsadviseur kan u daarbij helpen.”

Als alternatief wijst SRA op de mantel van Markel International. Sinds 2014 biedt SRA in samenwerking met Vanbreda Risk & Benefits (voorheen: Kettlitz Wulfse Verzekeringen) een mantel aan van Markel International. “Deze mantel heeft een toekomstgerichte kijk op onze branche, is specifiek ontwikkeld voor de accountancymarkt en voldoet geheel aan de eisen die de NBA hieraan stelt.”

Bij de foto: Voor v.l.n.r.: Pim Hafkenscheid – Business Unit Manager arbeidsongeschiktheidsverzekeringen bij Reaal en Marc Johnston, controller bij SRA. Achter v.l.n.r.: Marenka Schouten – Specialist Schade Zakelijk bij Reaal en Marco Reekers – Manager Arbodienstverlening bij Omnyacc accountants en adviseurs