Spaanse verzekeraar MAPFRE geeft MKB-ers en andere zelfstandige ondernemers betaalde verzekeringspremies terug

De Spaanse verzekeraar gaat kleinere ondernemers ondersteunen in tijden van Corona, De wereldwijd opererende verzekeraar gaat bedrijven in het midden- en kleinbedrijf en andere zelfstandige ondernemers de voor dit jaar betaalde verzekeringspremies terugbetalen. Het gaat in totaal om een bedrag van  € 30 miljoen (ongeveer £ 26,6 miljoen) aan verzekeringspremies. Bovendien gaat het toeleveranciers van het bedrijf  € 24 miljoen  aan voorschotten betalen.

“We willen alle professionals ondersteunen die met ons samenwerken om  onze klanten te bedienen en blijven er gezamenlijk naar streven onze klanten een kwalitatief hoogwaardige service blijven bieden”, licht  voorzitter en CEO Antonio Huertas toe. “Dit is het moment om hen te ondersteunen, omdat ze ook een essentieel onderdeel zijn van onze waardeketen.”

  De Spaanse verzekeringsgigant deed vorige maand een donatie van € 5 miljoen  aan CSIC (Consejo Superior de Investigaciones Científicas) om virusonderzoek mede mogelijk te maken. Daarnaast schenkt Fundación MAPFRE nog eens € 20 miljoen aan gezondheidsinstanties  in 27 landen. Het geld wordt besteed aan persoonlijke bescherming en medische apparatuur, waaronder ventilatoren. Er zal ook een donatie van € 10 miljoen worden gedaan om de werkgelegenheid in Spanje te helpen beschermen.