S&P verhoogt haar ‘outlook’ voor Lloyd’s van negatief naar stabiel

S&P Global Ratings Inc. heeft aangegeven dat zij haar  outlook voor Lloyd’s, inclusief de Society of Lloyd’s  en haar core subsidiaries, heeft verhoogd van ‘negatief’ naar ‘stabiel’. Als reden voert het ratingbureau aan dat “onder de nieuwe leiding de markt de noodzakelijke stappen heeft ondernomen om de verzekeringstechnische resultaten te verbeteren “.         Tegelijkertijd heeft S&P de ‘A+’ financial strength rating voor Lloyd’s bevestigd..

“De maatregelen die Lloyd’s of London heeft genomen om haar portefeuille te saneren moert ertoe leiden dat de verzekeringstechnische resultaten zowel dit jaar als in 2020 en zullen verbeteren. Het management heeft ook actie ondernomen om haar exposure van catastrofe risico’s weer  in lijn te brengen met haar risk appetite”, zegt S&P.”Na een verlies van £3 miljard ($3.78 billion) in de afgelopen twee jaar  heeft Lloyd’s ook haar kapitaalpositie verbeterd, dat volgens ons inmiddels beduidend sterker is dan ons ‘AA’ confidence level’ voor de komende drie jaar.”

S&P heeft recent gemeld dat verscheidene Lloyd’-syndicaten de markt hebben verlaten of hun verzekeringsactiviteiten hebben verminderd als gevolg van de verliesgevende resultaten. Mede door de zware verliezen als gevolg van de orkanen Harvey en Irma heeft S&P de outlook voor Lloyd’s verlaagd naar ‘negatief’.  

“De maatregelen die het management van Lloyd’s in het najaar van 2018 heeft genomen om de meest verliesgevende verzekeringsactiviteiten te saneren moet ertoe leiden dat het benodigd kapitaalniveau wordt gehandhaafd. Lloyd’s kapitaalpositie zal naar verwachting in 2019 verder aantrekken en er een betere controle komt op de exposure van cat risks. Daar staat tegenover dat Lloyd’s rating kan worden verlaagd als Lloyd’s haar kapitaalpositie niet kan handhaven op ‘AA’-niveau’ of doordat haar concurrentiepositie verslechterd.”