Sonja Rottiers  per 1 februari 2019 aangesteld als CEO Lloyd’s Brussel en als Lloyds regiodirecteur voor EMEA

 

Sonja Rottiers is per 1 februari 2019 benoemd tot CEO van Lloyd’s Brussel als vervanger voor Vincent Vandendael en tevens als Lloyd’s Regional Director voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Zij heeft meer dan 30 jaar ervaring in de Belgische financiële dienstverlening, veelal in leidinggevende en andere management- en directiefuncties posities in de verzekeringsbranche en het bankwezen.

Momenteel is zij niet-uitvoerend bestuurslid voor ING België, en lid van de Raad van bestuur voor Kinepolis NV Group en Leasinvest Real Estate. Daarvoor was zij werkzaam als Chief Finance & Data Officer en uitvoerend lid van de Raad van Bestuur van AXA Belgium en als vice-voorzitter van de directie van Dexia insurance.

Lloyd’s heeft vooruitlopend op een beslissing over de Brexit per 13 november jl. een nieuw kantoor (subsidiary) in Brussel geopend onder de naam Lloyd’s Insurance Company S.A (kortweg Lloyd’s Brussels. Lloyd’s-Topman Bruce Carnegie-Brown zei hierover eerder: “Onze beslissing om in Brussel een verzekeringsmaatschappij op te zetten biedt onze partners en klanten in Europa de zekerheid dat zij ook na de Brexit kunnen blijven profiteren van onze gespecialiseerde expertise en financiële diensten en oplossingen. We werken met onze businesspartners al aan de polissen voor 2019 en onze Europese partners en klanten kunnen nu al terecht voor het verzekeren van hun bedrijfsrisico’s.”

Lloyd’s Brussels omvat 19 Europese branches en werkt met in totaal 400 coverholders en 40 Lloyd’s brokers verspreid over het Europese vasteland.  Op het Brusselse kantoor werken 50 medewerkers, terwijl Lloyd’s daarnaast in de rest van het continent nog eens 45 medewerkers telt.