Sonja Barendregt benoemd als lid Raad van Commissarissen a.s.r.

Drs. Sonja Barendregt-Roojers, is op 31 mei 2018 door de aandeelhouders van ASR Nederland N.V. (a.s.r.) tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) benoemd als lid van de Raad van Commissarissen.

Reden tot voordracht van Barendregt ligt in het feit, dat zij in haar professionele loopbaan veel gewerkt heeft voor bedrijven in de financiële sector, waaronder verschillende verzekeraars, banken, pensioenfondsen en beleggingsinstellingen. Zij wordt door haar cliënten en door de mensen met wie zij werkt gewaardeerd om haar open en directe communicatie. De Raad van Commissarissen is van mening dat Barendregt vanwege haar kennis en ruime ervaring in de financiële sector een waardevolle toevoeging is voor de Raad van Commissarissen.

Barendregt (61) haar huidige functie is onafhankelijk adviseur Nationaliteit Nederlandse Aandelen ASR Nederland N.V. Zij behaalde in 1987 haar master Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 1990 rondde zij het postdoctoraal Accountancy af aan de Erasmus Universiteit. In 1975 begon Barendregt haar loopbaan bij een van de rechtsvoorgangers van accountants- en adviesbureau PwC. Tussen 1998 en 2017 was zij partner bij PwC, gespecialiseerd in de financiële sector. Daarnaast was Barendregt onder andere voorzitter van PwC’s ‘International Pensiongroup’, lid van PwC’s ‘European Strategic Diversity Council’, voorzitter van de ‘Pension Funds Industry Group’, voorzitter van de ‘Investment Management Industry Group’, en lid van het ‘European Investment Management Leadership Team’. Sinds 2017 is Barendregt lid van de Raad van Commissarissen van de Volksbank. Zij is voorzitter van de Audit Commissie. In maart 2018 is zij benoemd als lid van de Raad van Commissarissen van Robeco en voorzitter van de Audit en Risico Commissie