Solera en FRISS slaan handen ineen om volmachten te ondersteunen in het acceptatieproces

 

 Solera en FRISS hebben de krachten gebundeld. Gezamenlijk hebben partijen gewerkt aan een oplossing waarmee volmachten eenvoudig gebruik kunnen maken van de FRISS Acceptatie service. Deze op wordt al jarenlang door (internationale) verzekeraars succesvol ingezet wordt voor het accepteren van risico’s.

Solera Nederland heeft de rol op zich genomen om de oplossing centraal voor alle volmachten in Nederland te ontsluiten. Solera beschikt over de technologie en connecties met volmachten om dit in haar eigen proces te implementeren. FRISS levert met de FRISS Volmacht Acceptatie service een oplossing waarmee de portefeuillewaarde van verzekeraars en nu ook volmachten wordt verbeterd door een geautomatiseerde real-time inschatting van risico’s binnen het acceptatieproces.

Deze samenwerking biedt een marktbrede oplossing voor het accepteren van een polis door een volmacht, mede met behulp van een generieke FRISS-screening.  Hiermee komen verzekeraars en volmachten op een meer eenduidige lijn in het accepteren van risico’s en wordt de cirkel gesloten. Dit stelt volmachten in staat hun rendement en STP-proces verder te verbeteren.

Feiko Kloosterman, FRISS: “De FRISS Volmacht Acceptatie service, met een koppeling via het distributieplatform van Solera naar de eigen processen van de volmachten, is een schoolvoorbeeld van 1 + 1 is 3. Dankzij deze samenwerking met Solera kunnen nu ook de volmachten gebruik maken van onze real-time screening, waardoor we samen de verzekeringsmarkt eerlijker maken -iets waar wij als FRISS vol voor gaan.”

“Wij zijn blij dat we samen met FRISS kunnen voldoen aan de wens vanuit de NVGA om een FRISS Acceptatie platform beschikbaar te krijgen voor alle volmachtbedrijven. De komende periode zullen wij de eerste klanten aansluiten en starten met de brede uitrol”, aldus Quintin Nouwen, Solera.