Shortlist Weather Damage Prevention Challenge bekend

Deze week is de shortlist bekend gemaakt van de deelnemers aan de Weather Damage Prevention Challenge. Begin augustus deed VIVAT een oproep aan start-ups om mee te denken over oplossingen om klimaatgerelateerde schades te voorkomen. Hiermee wil VIVAT haar klanten in de nabije toekomst behoeden voor overlast en ellende.

Edwin Grutterink, General Manager Schade bij VIVAT: “De huidige klimaatverandering gaat gepaard met flinke regen-, hagel- en onweersbuien, maar ook met grote droogte of stevige stormen. Dit leidt steeds vaker tot schades aan onder meer woningen en auto’s en het zorgt voor veel overlast bij onze klanten. Met hulp van de deelnemers aan de Weather Damage Prevention Challenge willen wij deze overlast tot een minimum beperken. Hiervoor hebben wij uit alle inschrijvingen vijf innovatieve oplossingen geselecteerd die een constructieve bijdrage kunnen leveren aan de oplossing van dit probleem.”

De vijf genomineerden zijn:

Nelen & Schuurmans: een wateradvies & IT bureau voor operationeel-, regionaal- en stedelijk waterbeheer. Met de Waterschadeschatter-app krijgen klanten persoonlijk en real-time inzicht in extreme weersituaties en tips om schade te voorkomen.

Netatmo: Dit bedrijf ontwikkelt intuïtieve consumentenelektronica (o.a. weerstations), waarmee gebruikers hun huis veiliger, gezonder en comfortabeler kunnen maken. Netatmo heeft haar techniek geïntegreerd in de dakramen van Velux, waardoor deze weerbestendig en kostenbesparend worden.

Earth Network: “Earth Networks en Infoplaza zijn, met het grootste particuliere weernetwerk in Nederland en Europa, leiders op het gebied van weerswaarschuwingen. Met meer dan 40.000 sensoren geïnstalleerd op scholen, stadions en bedrijven is Earth Networks in staat om snel en accuraat te waarschuwen voor extreem weer, waarmee schades beperkt kunnen worden.

Woff Engineering: Dit bedrijf maakt luifels voorzien van slimme sensoren, die trillingen o.a. in de tuin registreren. Door deze trillingen zijn extreme weerssituaties tijdig te voorspellen en kan er snel gewaarschuwd worden.

Artys: Het Smart Rainfall System van Artys is een technologische oplossing van de universiteit van Genua, die realtimeregenval inschat en lokaliseert aan de hand van meteorologische en hydro-geologische parameters. Hierdoor is het mogelijk om tegen lage kosten een korte-termijn weersvoorspellingen te doen en te waarschuwen over gerelateerde risico’s.

VIVAT werkt in de Weather Damage Prevention Challenge samen met The Next Web(TNW). Het doel is om gezamenlijk innovatieve, technologische oplossingen te vinden om weergerelateerde schades op de meest impactvolle manier te voorkomen. De genomineerde kandidaten zullen worden uitgenodigd om hun oplossing te pitchen op 27 september 2018, in Amsterdam. De startups met de beste oplossingen krijgen een partnership met VIVAT, om zo hun oplossing verder te ontwikkelen en uit te rollen bij een van de merken van VIVAT (Reaal of nowGo). Bovendien helpen VIVAT en TNW met de technische – en procesondersteuning om de samenwerking tot een succes te maken.Kijk voor meer informatie op: vivatweatherchallenge.nl.