Schreuder Verzekert wil na samenvoeging  ‘de meest toonaangevende verzekeringsmakelaar van Rotterdam worden’

Schreuder Verzekert, het Rotterdamse makelaarsbedrijf dat per 1 januari jl. is ontstaan na de samenvoeging van  P. Schreuder  & Co uit Rotterdam met assurantiekantoor Biemond Moerman & Wichers uit Bergschenhoek, heeft ambitieuze plannen en doelstellingen. “We willen dé meest toonaangevende verzekeringsmakelaar van Rotterdam worden”, stelt Marijn Moerman, die leiding geeft aan de nieuwe combinatie. Schreuder Verzekert telt in totaal 45 medewerkers, ongeveer 15.000 klanten en ca. 55.000 polissen en richt  zich hoofdzakelijk op klanten in het midden- en kleinbedrijf  in Rotterdam en omstreken. Het bedrijf is gevestigd in ‘The Mark’, het voormalige kantoorpand van KPMG aan de Facinatio Boulevard 276 in Rotterdam, vlak bij de Van Brienenoordbrug.

Assurantiemakelaar P. Schreuder & Co, het bedrijf van Elwyn Schreuder, bestaat inmiddels iets meer dan 102 jaar. Biemond Moerman & Wichers vindt zijn oorsprong in de jaren ’60  en vloeit voort uit een fusie van twee klassieke assurantiekantoren –  Biemond Verzekeringen uit Bergschenhoek en Wichers Assurantiën uit Rotterdam – die zich kenmerkten  door een sterk persoonlijk gedreven dienstverlening op aanvankelijk vooral de particuliere verzekeringsmarkt en later het mkb. Na de toetreding tot de directie van Marijn Moerman, afkomstig uit de Unirobe  Groep, bouwde het bedrijf zich geleidelijk uit  tot een vooral zakelijk assurantiebedrijf met 27 medewerkers.

Moerman noemt de samenvoeging van beide bedrijven een bewuste strategische keuze en een logische vervolgstap, die past in de in gang gezette lijn om uit te groeien tot een vooraanstaande speler op de Rotterdamse (zakelijke) verzekeringsmarkt. “Door de samenvoeging krijgen we het volume dat in onze ogen nodig is om adequaat te kunnen investeren  in deskundig personeel, ICT en innovatie. Zo gaan we onze producten ook meer en meer rechtsreeks aanbieden aan onze doelgroepen. Daarnaast zijn er synergievoordelen en was P. Schreuder & Co actief in markten waarin wij als Biemond, Moerman & Wichers niet of slecht in beperkte mate aanwezig waren, zoals in volmachten, pensioenen  en het beurscircuit. Daardoor kunnen we onze gezamenlijke klanten nóg beter van dienst zijn en meer zaken in eigen huis houden. Overigens zijn we het afgelopen jaar al begonnen met de samenwerking en zijn onder meer veel particuliere verzekeringen al ondergebracht in het volmachtbedrijf.” Door de samenvoeging heeft Elwyn Schreuder zijn opvolgingsvraagstuk ingevuld.

 

Bij de foto van links naar rechts: Marijn Moerman, Angela Wichers, Danny Wichers, Steven Biemond en Elwyn Schreuder