Schadevrouw Elly van de Nadort (Aon) vertrekt na bijna 40 jaar uit verzekeringsbranche

Na een carrière van bijna 40 jaar in het schadevak gaat Elly van de Nadort aan het einde van het jaar de bedrijfstak verlaten, vier decennia waar zij altijd aan de schadekant heeft gewerkt in de CAR-branche. “Ik heb altijd met heel veel plezier gewerkt, maar nu wordt het tijd om samen met mijn partner – die onlangs bij Artium Experts is gestopt met werken, red.  – op een andere manier van het leven te genieten.”

Na het behalen van haar HAVO-diploma solliciteerde de 18-jarige Elly op een vacature van administratief medewerkster bij Hudig-Langeveldt, waar zij bij toeval op de afdeling van Dick van Reij terechtkwam, die CAR-schades behandelde. De schaderegeling trok haar en na enkele jaren trok zij de stoute schoenen aan en vroeg zij haar toenmalige superieur of zij, inmiddels met de nodige diploma’s op zak, niet kon overstappen naar de schadeafdeling, hetgeen geschiedde.

Zij zou uiteindelijk 18 jaar werkzaam zijn bij Hudig-Langeveldt, waarna zij overstapte naar Erasmus Verzekeringen. Bij die verzekeraar werkte zij 10 jaar als schadebehandelaar, waarna zij weer terugkeerde naar de schadeafdeling van Aon. “Ik heb altijd met veel plezier gewerkt. Het schadevak is enorm afwisselend: geen schade en dag is hetzelfde. Je komt elke dag weer wat nieuws tegen. Bovendien heb ik bij schades altijd opgetreden namens aannemers, een leuke, bijzondere doelgroep. Al heb ik altijd wel het idee gehad dat je voor hen net dat stapje harder moest zetten dan voor opdrachtgevers. Maar dat heb ik altijd als een uitdaging beschouwd”, aldus Elly, die het daarnaast ook als bijzonder ervoer om als vrouw in het CAR-mannenbolwerk te werken. “Zeker in het begin was dat een zeldzaamheid.  Gelukkig is dat nu anders.”