SAR organiseert voor RMiA’s, RAiA’s en VNAB-leden twee informatieve kennissessies over de ‘Harde Markt’

Stichting Assurantie Registratie (SAR) organiseert zowel voor de in het SAR Register ingeschreven RAiA’s en RMiA’s  als voor de leden van de VNAB een tweetal informatieve kennisbijeenkomsten over de ‘Harde Markt’. Aan beide sessies wordt meegewerkt door Fred de Jong, onafhankelijk onderzoeker verbonden aan de ACIS, Jurjen Burghgraef van Burghgraef van Tiel & Partners en Tjeerd den Boer van Business Impact Training.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 8 november a.s. in het VNAB Kennis- en Ontmoetingscentrum in Rotterdam; de tweede op woensdag 13 november a.s. bij Van der Valk Hotel in Leusden. Beide sessies beginnen om 17.00 uur (inloop met soep en broodjes vanaf 16.30 uur) en worden omstreeks 20.00 uur afgesloten met een hapje en een drankje. Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Programma:
16.30 uur Inloop met soep en broodjes
17.00 uur Start
20.00 uur Afsluiting met een hapje en een drankje

Deel 1:
Inzicht in de huidige markt door Fred de Jong, onafhankelijk onderzoeker verbonden aan ACIS
Uitgangspunten:Wat is er veranderd in ons distributielandschap? Wat is de impact van Solvency? Wat is het rendement van verzekeraars?
Doel:Inzicht in en argumenten om tijdens een gesprek met een klant te kunnen delen en context te geven over veranderingen per line of business.
Materiaal: Handige inhoudelijke teksten die door adviseurs te gebruiken zijn per type polis/dekking richting een klant.


Deel 2:
Wat zijn de mogelijkheden voor een adviseur/klant door Jurgen Burghgraef van Burghgraef, van Tiel en Partners
Uitgangspunten:Zijn er andere knoppen om aan te draaien behalve premie? Speelt preventie en inspectie mogelijk een positieve rol? Wat kan de klant zelf doen?
Doel:Door goed beslagen ten ijs te komen en door alternatieve strategieën te hebben voor de korte en middellange termijn kan de situatie wellicht verbeterd worden of mogelijk  zelfs voorkomen.
Materiaal:Concept opzet voor een actieplan voor een klant


Deel 3:
Aan de slag! door Tjeerd den Boer van Business Impact Training
In dit deel gaan de deelnemers aan de hand van een aantal praktijkcases aan de slag zodat zij ervaren welke weerstand zij wellicht kunnen verwachten. En vooral dat zij op basis van inhoudelijke argumenten hun klanten mee gaan nemen op reis door verzekeringsland.

Voor meer PE-bijeenkomsten voor RAiA’s, RMiAs. RGA’s en RPA’s kijk op  http://sar.nu/sar-systeem/inschrijven/