Rutger van Schaik gaat bij HDI aan de slag als Manager Claims; Taco ten Hoeve als manager Claims Motor &  Marine

 

Rutger van Schaik gaat per 1 februari aan de slag als Manager Claims bij HDI Global. Hij zal leiding gaan geven aan het Property, Liability & Engineering team bestaande uit 17 medewerkers. HDI kent sinds vier jaar een centrale schadeafdeling. Deze schadeafdeling is verantwoordelijk voor alle schadewerkzaamheden van de industriële verzekeraar en staat sinds 1 december jl. onder leiding van Baukje Zitman-Holmes.

Naast het nieuwe team van Rutger van Schaik kent de afdeling ook een gespecialiseerd letselteam onder leiding van Rob Robbemond en een gecombineerd Motor & Marine team waarvoor de verzekeraar eveneens een nieuwe manager heeft aangetrokken in de persoon van Taco ten Hoeve, afkomstig van Van Ameyde.

 

 

De schadeactiviteiten die betrekking hebben op het nieuwe label HDI Global Specialty vinden plaats binnen de nieuw geformeerde afdeling Specialty. Dit betreft de branches beroepsaansprakelijkheid, bestuurdersaansprakelijkheid, werknemersschadeverzekering (WSV), filmproductie- en evenementen, geldwaarden en verzekeringen met betrekking tot juweliers, diamantairs, kunst, kostbaarheden, kunstgras en sieradengroothandels en verzekeringen met betrekking tot crisismanagement, zoals contaminated product insurance, kidnap, ransom & extortion. Ook voor het Specialty schadeteam heeft HDI een nieuwe manager benoemd in de persoon van Leon Hartog die intern doorgroeit vanuit Underwriting naar deze nieuwe managementrol.

 

Van Schaik is sinds 1996 werkzaam in de financiële sector. Hij begon als bedrijfsjurist bij Aegon Schadeverzekering en stapte vier jaar later over naar ING Wholesale banking, waar hij gedurende zeven jaar werkzaam was als Claimsmanager. Vervolgens werkte hij ruim 3,5 jaar als Consultant Corporate Insurance bij de Rabobank. Sinds medio 2011 had hij bij RSA Insurance Group de functie van Claims Director. “Na 7,5 mooie jaren bij RSA was het tijd voor iets anders. Ik zie de functie bij HDI als een mooie uitdaging”, aldus Van Schaik.