RSA Nederland sterk gegroeid in afgelopen 10 jaar ondanks niet uitgekomen businessplan bij de start

“Verdubbeling van de omzet in tien jaar tijd, een personeelsbestand dat is gegroeid van 27 naar 60 medewerkers, verbreding van ons dienstenpalet en een plaats verworven binnen de zakelijke verzekeringsmarkt in ons land. Dat zijn enkele resultaten die RSA Nederland heeft gerealiseerd sinds de start in 2006, zo vertelde algemeen directeur Ad Boekraad tijdens de afscheidsreceptie die zijn bedrijf afgelopen donderdag (16 februari jl.) organiseerde voor de eind december vertrokken commercieel directeur Fred van der Zee in het VNAB Kennis- en Ontmoetingscentrum in Rotterdam.

Ten overstaan van ruim 100 relaties uit de verzekeringsbranche en bij verzekerde bedrijven  blikte hij met een knipoog naar het gezegde ‘Het leven is wat je overkomt terwijl je andere plannen maakt’ terug op de samenwerking met Van der Zee sinds de beginjaren. “Als directie hebben wij bij de start uiteraard meerdere businessplannen gemaakt waarmee wij na het groene licht en de financiering uit Engeland enthousiast aan de slag zijn gegaan. Maar eerlijk gezegd is daar mede door veranderde marktontwikkelingen veel moois uitgekomen maar niet altijd wat we gepland hadden. Maar desalniettemin kunnen we  stellen dat we het uitstekend hebben gedaan. Zo hebben we inspelend op de veranderingen in de markt  in de loop der jaren ons dienstenpalet aanmerkelijk verbreed in navolging op de wensen van onze klanten. Naast  property en liability  hebben we de voor ons nieuwe business lines  als CAR/machine breuk en Marine van de grond getrokken. Ons laatste wapenfeit is het opzetten van Professional Indemnity geweest. Dit heeft ook onze bestaande liability portefeuille een enorme injectie gegeven waarvan de omzet in twee jaar is verdubbeld.

Mede daardoor hebben we ondanks de sterk concurrerende markt en premiedruk onze totale omzet in tien jaar tijd kunnen verdubbelen met een uitstekend technisch resultaat. Maar bovenal hebben we door onze productontwikkeling en onze oplossingsgerichte in- en opstelling een vaste plaats verworven binnen de zakelijke verzekeringsmarkt in ons land. En dat is best iets om trots op te zijn”, aldus Boekraad, die zijn vertrokken collega bedankt voor zijn bijdrage aan  de groei en ontwikkeling van RSA Nederland. Hij zei te verwachten dat binnen enkele maanden een opvolger van Van der Zee, die buiten het eigen bedrijf wordt gezocht,  bekend kan worden gemaakt.