Rotterdams kantoor StarStone International moet na strategische heroriëntatie aandeelhouder Enstar deuren sluiten; portefeuilles gaan direct in run-off

Vorige week heeft Enstar bekend gemaakt dat als gevolg van een strategische heroriëntatie StarStone International en haar werkmaatschappijen met directe ingang stoppen met het tekenen van nieuwe risico’s en het verlengen van bestaande verzekeringsovereenkomsten. Een en ander houdt in dat per genoemde datum de portefeuilles van Lloyd’s Syndicate 1301 (dat wordt beheerd door StarStone Underwriting Ltd) , StarStone International en StarStone Insurance Bermuda Limited met onmiddellijke ingang in run-off zijn gegaan. Als uitvloeisel hiervan zullen tevens alle kantoren van StarStone International in Londen, Parijs, Liechtenstein, Keulen en Rotterdam hun deuren sluiten .De renewal rights voor Lloyds zijn overgedragen aan Atrium Syndicate 609.   StarStone gaat uitsluitend verder in de VS.  

In Rotterdam, gevestigd op de Lloyd’s Floor in het WTC-gebouw, zijn negen medewerkers werkzaam, onder leiding van Jaap Gispen. Vanuit het kantoor in Rotterdam tekent StarStone een breed scala aan verzekeringsproducten, met name op gebied van Marine (Cargo, Hull &  Liability) en Bestuurders- en Beroepsaansprakelijkheid.Tevens worden andere producten van StarStone via het Rotterdamse kantoor voor haar klanten toegankelijk gemaakt.

“Ondanks een aanzienlijke verbetering in de herpositionering van Starstone International hebben de aandeelhouders van Starstone besloten dat het bedrijf qua omvang niet het niveau heeft behaald dat nodig wordt geacht om effectief mee te doen in de markt voor specialty-verzekeringen.   StarStone US blijft volledig operationeel, mede na nieuwe investeringen van SkyNight,  Dragoneer en Aquiline en een rollover van Enstars’ bestaande eigen vermogen”, aldus StarStone international, die verder aangeeft dat StarStone’s International  Team in nauwe samenwerking met Enstar en de toezichthouders eraan werkt om ervoor te zorgen dat de run off op een ordentelijke manier verloopt. Zo wordt in een brief aan de relaties benadrukt dat de aangekondigde run-off  geen gevolgen heeft voor lopende verzekeringen, de service aan polishouders en nieuwe en lopende schadeclaims.