RiskPoint versterkt positie op gebied van renewable energy met team voor offshore wind

Met meer dan 13 jaar ervaring in de markt voor Renewable Energy heeft RiskPoint de uitbreiding van haar aanbod op dit gebied versterkt met de aanstelling van een team van toonaangevende specialisten op het gebied van offshore wind, allen afkomstig van Cpodan Forsikring. “Deze stap zal ons territoriaal bereik en onze acceptatiemogelijkheden versterken in onze ambitie om een ​​echte wereldwijde aanbieder te worden van verzekeringen voor hernieuwbare energie te worden,   zowel offshore als onshore.”

Dit strategische initiatief in offshore wind wordt gezien als een belangrijke stap in de voltooiing van haar aanbod voor hernieuwbare energie, dat een aanvulling zal zijn op het groeiende palet aan onshore hernieuwbare energieproducten binnen wind- en zonne-energie en biedt daarnaast synergieën in de groep met het bestaande offshore energiebedrijf opererend vanuit Noorwegen.

Het speerpunt van deze nieuwe focus op offshore is de toevoeging van een van de beste underwriting-  en riskmanagement binnen offshore wind in de wereld. Na zijn ontslag uit contractuele verplichtingen met zijn vorige werkgever zal Brendan Reed benoemd worden tot Head of Global Renewable Energy voor RiskPoint Group en deel gaan uitmaken van het managementteam van de groep. Brendan heeft meer dan 30 jaar ervaring, meest recentelijk ineen vergelijkbare rol met een erkende leidende markt voor renewable energy.

Sam Millard zal de verantwoordelijkheid op zich nemen als Chief Underwriting Officer voor RiskPoint’s RenewableEnergy- activiteiten. Sam werkt al meer dan 13 jaar in renewable energy  en komt ook vanuit een vergelijkbare rol in de markt voor renewable energy. Zowel Brendan als Sam zullen hun werkzaamheden verrichten vanuit het kantoor van RiskPoint in Denemarken.

Igor Silence, een 19-jarige veteraan op het gebied van bouwrisico’s en offshore renewable energy , zal de rol van Head of Offshore Renewable Energy binnen RiskPoint op zich nemen. Igor zal gevestigd zijn in België.

Lutz Weidtke zal de rol van Lead Underwriter binnen offshore op zich nemen. Hij is in de renewabale energy-markt al 14 jaar werkzaam, zowel als makelaar als verzekeraar en zal gevestigd zijn in Duitsland.

Ten slotte zal Tom Kristiansen zich bij RiskPoint voegen als Head of Risk Management and Loss Preventionbinnen Renewable Energy en ondersteunt zowel de offshore- als onshore-activiteiten. Hij heeft de afgelopen 18 jaar met Renewable Energy gewerkt en zal  gevestigd zijn in het Deens van RiskPoint kantoor. Peder Ledgaard, lid van het groepsmanagement en een van de oprichters  van RiskPoint, zal daarnaast zijn rol als Global Manager voor First Party-activiteiten voor de Groep voortzetten. De teamleden zullen zo snel mogelijk aansluiten bij RiskPoint met gespreide begindata,nrekening houdend met hun eerdere arbeidsovereenkomsten. “Wanneer het team daadwerkelijk in dienst is , zal dat ons in staat stellen capaciteit en een sterke waardepropositie voor de markt op te bouwen en een betekenisvolle en langdurige aanwezigheid in de wereldwijde offshore-markt  kunnen innemen,  gebruikmakend van een sterk merk, geografische spreiding en uitstekende dienstverlening