Risk Explorer International succesvol gestart in de VS

Risk Explorer International levert onder de naam ‘Risk Explorer®’ innovatieve risico- en verzekeringsmanagementsoftware aan professionele assurantiebedrijven. De SaaS-oplossing heeft als doel het verbeteren, vereenvoudigen en het versnellen van het traditionele risico- en verzekeringsproces. Het bedrijf is actief in Nederland, Duitsland en België. Per 1 augustus heeft zij echter ook de eerste klant in de Verenigde Staten mogen verwelkomen. Achter de schermen bouwt Risk Explorer International aan verdere internationale expansie.

Wat in Nederland speelt, speelt wereldwijd

Er worden al langer gesprekken gevoerd met diverse internationale assurantiebedrijven. In veel landen blijkt men nauwelijks bekend met risico- en verzekeringsmanagementsoftware.

“Wat in Nederland speelt, speelt wereldwijd’, aldus Ewout Strijker, oprichter van Risk Explorer International en CEO binnen het bedrijf. ‘Het feilloos in kaart brengen en het volgen van ontwikkelingen binnen het risicoprofiel van eindklanten is een vereiste om doorlopend tot het beste advies en verzekeringsprogramma te komen. Op haar beurt vereist dit integrale proces structuur en in onze beleving innovatieve technologie. Dat geldt niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Alvorens Risk Explorer® te gaan ontwikkelen hebben we wereldwijd onderzoek gedaan naar eventueel bestaande modellen die aan onze randvoorwaarden voldeden. Die hebben we niet kunnen vinden. Daarom zijn we het zelf gaan bouwen. We kunnen onze software vandaag de dag op eenvoudige wijze compliant maken voor ieder land. Dat biedt mooie kansen voor ons bedrijf.”

De ‘Trans-Atlantische stap’

De 3.0 versie van Risk Explorer® is specifiek ontwikkeld voor maatwerk en internationale expansie. Iedere buitenlandse versie van de software wordt eerst ‘country-proof’ gemaakt, zodat de software naadloos aansluit bij lokale wet-/regelgeving en de lokale verzekeringsstructuur en -cultuur.  

Robin Strijker, mede-eigenaar en International Sales Manager bij Risk Explorer International: “Het is geweldig om de eerste stap ‘over de plas’ te zetten. Vorig jaar zijn we in contact gekomen met enkele high end brokers. Ik heb hen onze SaaS-oplossing laten zien. Zij waren gelijk overtuigd van de technologische voordelen die we bieden in het integrale risico- en verzekeringsproces. Daarna ging het eigenlijk snel. Het was een fantastisch proces. We zijn er trots op om deze stap te hebben kunnen zetten. Ik ‘voel aan mijn water’ dat hier meer klanten zullen volgen.”