René van Gils nieuwe CEO Nh1816 Verzekeringen

Op 1 oktober 2023 treedt René van Gils (1966) als toekomstig CEO in dienst bij Nh1816 Verzekeringen. Hij is afkomstig van Univé, waar hij de afgelopen zes jaar heeft gewerkt als  lid  van de Raad van Bestuur/Commercieel Bestuurder. Na een inwerk- en introductieperiode per januari 2024 Lex Verëll opvolgen als directievoorzitter. Cas Verhage (CCO) zal in dezelfde periode met pensioen gaan.

“Met een bedrijfskundige achtergrond, ruime ervaring in de verzekeringsbranche, bij zowel het intermediair als bij verzekeraars, brengt René van Gils de juiste kennis en ondernemerschap samen in zijn nieuwe functie”, aldus Nh1816 Verzekeringen.” Samen met Rémon Chattellon (CFRO) vormt René van Gils vanaf 2024 de nieuwe statutaire directie van Nh1816 Verzekeringen. Zij vormen samen met het senior management, te weten Jerre Veltman (IT), Rob Vissers (Operations), Janwillem Swart (Commercie) en Jeroen Egbers (Finance), het Management Team.

Bij de opening van het nieuwe kantoorpand (medio 2024) zal aandacht worden gegeven aan het afscheid van Lex en Cas, is er gelegenheid voor nadere kennismaking met de nieuwe directie en toosten we natuurlijk op het nieuwe onderkomen van Nh1816.

Op LinkedIn schrijft Cas Verhage: “Naast de aanstaande pensionering van mijn Nh1816 maatje Lex Verell gaat voor ook voor mij een nieuwe levensfase in.42 jaar geleden bij Centraal Beheer begonnen en vervolgens via DAS Rechtsbijstand (1988) bij Nh1816 Verkeringen (1999) als directielid aan de gang gegaan. Wat is er in de afgelopen periode veel in onze bedrijfstak gebeurt. Bij Nh1816 hebben wij de afgelopen jaren samen met onze enthousiaste medewerkers en met veel steun en vertrouwen van de met ons samenwerkende local hero’s een fraaie autonome groei meegemaakt; van 30 naar ruim 500 miljoen euro met klinkende nps cijfers en een zeer goed gevulde bankrekening.”

Hij vervolgt: “Ik realiseer mij dat onze soms wat scherpe profilering in de markt niet door iedereen werd gewaardeerd, maar dat diende in onze ogen een rechtvaardig doel namelijk een onafhankelijk en gezond Nh1816 in een intermediaire bedrijfstak met voldoende level playing field.Naast mijn verantwoordelijkheid bij Nh1816 ben ik bestuurlijk druk in verschillende functies bij het Verbond van Verzekeraars en de Stichting Salvage. Als voorzitter van onze Stichting Goede Doelen Nh1816 blijf ik actief. Fantastische nevenfuncties met maatschappelijke betekenis