René Mandos nieuwe voorzitter NLG Groep

Per 1 januari 2020 treedt René Mandos (58) aan als voorzitter van NLG Groep. René Mandos volgt hiermee Eric Lacroix op die na 8 jaar bestuur het stokje overdraagt. Met het aantrekken van René Mandos heeft NLG Groep een nieuwe voorzitter die de vereniging in staat stelt om goed in te kunnen spelen op ontwikkelingen in de markt en om samenwerking tussen de 13 NLG-leden te versterken.

René Mandos heeft ruime bestuurlijke ervaring. Hij is 30 jaar actief in de verzekeringsbranche en zat onder andere 5 jaar in het bestuur van Adfiz en rechtsvoorganger NVA. De laatste 10 jaar was hij onder andere lid van de directie van Aon Nederland. Een rode draad in zijn ervaring is het verbinden van mensen om samen doelen te bereiken.

NLG Groep is naar eigen zeggen de grootste onafhankelijke tussenpersoon van Nederland NLG Groep is een samenwerking van 13 onafhankelijke advieskantoren verspreid over heel Nederland. De omzet is € 84 miljoen. Hiermee is NLG in omzet de vierde adviesgroep in Nederland en de grootste onafhankelijke tussenpersoon. In totaal zijn er ruim 600 FTE actief voor NLG Groep. De samenwerking begon met kennis delen, maar gaat inmiddels veel verder: Concept- en productontwikkeling, Backoffice voor pensioenadministratie NLG Pensioen B.V., Gezamenlijke arbodienst: NLG Arbo B.V., Gezamenlijk volmachtbedrijf voor inkomensverzekeringen: NLG Volmacht B.V.

NLG Groep bevindt zich midden in een proces van verdere professionalisering. Nog meer dan voorheen wil NLG Groep een leidende rol vertolken binnen de branche. Het gaat dan bijvoorbeeld om de consolidatie bij verzekeraars en de zwaardere eisen die door wet- en regelgeving en toezichthouders aan de branche worden gesteld.