Recordbrekende InsurTech-investeringen in derde kwartaal 2020 terwijl de ‘financieringskloof’ groter wordt

  De sterke interesse van investeerders voor nieuwe kansen in de InsurTech-sector was opnieuw zichtbaar tijdens het derde kwartaal van 2020, toen US $ 2,5 miljard werd opgehaald door InsurTech-bedrijven via 104 deals, een stijging van respectievelijk 63% en 41% ten opzichte van het voorgaande kwartaal. De deals omvatten twee rondes van $ 500 miljoen, maar het mid-tier financieringstekort voor bedrijven die op zoek zijn naar investeringen in het bereik van $ 20 miljoen tot $ 50 miljoen is groter geworden, volgens de nieuwe Quarterly InsurTech Briefing van Willis Towers Watson.

  Zes megarondes van $ 100 miljoen of meer waren goed voor meer dan twee derde van de totale financiering, waaronder Bright Health, Ki, Next Insurance, Waterdrop, Hippo en PolicyBazaar. Het aandeel van de early-stage deal   groeide tot 57%, een stijging van 15 punten ten opzichte van het pre-COVID-19-niveaus, specifiek voor  P & C-startups. Meer dan de helft van de InsurTechs met een Series A-ronde haalde in het derde kwartaal voor het eerst kapitaal : gemiddeld met $ 10,9 miljoen op. InsurTech-bedrijven die op zoek waren naar mid-tier Series B- en C-investeringen, zagen het dealaandeel echter met bijna 9 procentpunten krimpen. Niet-industriële investeerders, waaronder venture icapial kapitaal en private equity, overheersten in de kleinere rondes en her- / verzekeraars in het grotere deel.

   Investeringen in de schadeverzekeringsector domineerden, maar het aandeel van de investeringen in de Life & Health-sector steeg met 3 punten in het derde kwartaal van 2020 tot 30%. Dit werd veroorzaakt door een onevenredig groot bedrag aan L & H-financiering in de megarondes die echt ‘groei’-kapitaal ontvingen, waarbij L&H verantwoordelijk was voor drie van de zes deals en 49% van de totale megaronde-financiering in het derde kwartaal.

Dr. Andrew Johnston, wereldwijd hoofd InsurTech bij Willis Re, zegt: “Nu iedereen vanuit huis werkt, is de werkelijke waarde van technologie nog nooit zo reëel en manifest geweest in onze branche. De meeste (her)verzekeraars proberen hun ondersteunende technologische inspanningen te versnellen en/of af te ronden , of tijdelijk te vertragen en richten zich in plaats daarvan op het efficiënt laten functioneren van hun kernactiviteiten in de nieuwe digitale, afgelegen omgeving. Bijgevolg is hun interesse om gevestigde InsurTechs te ondersteunen veel groter dan voor degenen die nog dingen te bewijzen hebben. Dat betekent dat de levensader van opkomende InsurTechs die vertrouwen op Series B- en Series C-rondes om op te schalen, relatief gezien verdwenen is. ”    

Bekijk hier het volledige rapport: https://www.willistowerswatson.com/en-GB/Insights/2020/10/quarterly-insurtech-briefing-q3-2020.