Reaal Dier & Zorg: Nederlander verdient huisdier bijna net zo goed als zichzelf

Uit een vergelijking tussen de humane zorgcijfers en de recente polissen van marktleider Reaal Dier & Zorg, is te concluderen dat eigenaren hun huisdier bijna net zo goed verzekeren tegen ziektekosten als zichzelf. Dat blijkt vooral uit de keuze van het vrijwillige eigen risico. Bij de humane zorgverzekering kiest 13% voor een vrijwillig eigen risico variërend van € 100,- tot € 500.Bij de huisdierverzekering kiest 16% van de eigenaren voor een vrijwillig eigen risico van € 100,-, 22% kiest voor € 150,-.

 


Cynthia Jensma, manager Reaal Dier & Zorg: “Bij de huisdierverzekering zijn net als bij de humane zorgverzekering, aanvullende dekkingen populair. Van de huisdiereigenaren kiest 46% ervoor om de basisdekking uit te breiden met een aanvullende dekking. De aanvullende dekking ‘Gebit’ is met 37% de populairste aanvullende dekking bij de huisdierverzekering. Bij humaan heeft 84% één of meer aanvullende dekking. De dekking ‘Tandheelkunde’ is bij humaan ook het populairst (44,8%).”

Kat net zo goed verzekerd als hond
Vaak wordt gezegd dat hondeneigenaren, anders zijn dan katteneigenaren. Als het gaat om de keuze voor de ziektekostenverzekering is er echter nauwelijks verschil. Zowel de hond en de kat hebben een uitstekende ziektekostenverzekering. De verdeling is als volgt:

       VERGOEDING                                               € EIGEN RISICO

                        50%     70%     90%                            0          50        100      150     

Kat                  10%     26%     64%                            57%     15%     13%     15%

Hond                 9%     27%     64%                            46%     13%     17%     24%