Reaal AOV rondt pilot HelloEnergy succesvol af en voegt dit direct toe aan Lijfwacht-programma


Reaal AOV heeft de pilot met HelloEnergy succesvol afgerond. Tijdens de pilot hebben 20 klanten van Reaal AOV de online dienstverlening van het HelloEnergy-programma uitvoerig getest. De pilot was erop gericht om de energiebalans van ondernemers te verbeteren. Door de succesvolle resultaten en positieve ervaringen van de deelnemers wordt HelloEnergy nu toegevoegd aan de preventieservice Reaal Lijfwacht.


Eind 2019, voordat de wereld in de coronacrisis terecht kwam, startte Reaal met een kleinschalige pilot van HelloEnergy onder 20 ondernemers. Vitaliteitsbureau HC Health ontwikkelde het HelloEnergy-programma speciaal voor Reaal. Het programma is specifiek bedoeld voor ondernemers met een arbeidsongeschiktheidsverzekering bij Reaal, die niet tevreden zijn met de eigen leefstijl en deze graag willen veranderen. Het programma bestaat uit een persoonlijke energiecheck, online coaching en realtime monitoring. Na een testperiode van drie maanden bleek dat de 20 deelnemers aan de pilotgroep zich veel energieker voelden en:
• gezamenlijk meer dan 25 kg zijn afgevallen
• samen ongeveer 18.000 km hebben gelopen (van Amsterdam naar Sydney!)
• zich meer zen (mindfull) voelen (37%)
• en gemiddeld 1.5 uur per nacht meer slapen.

Gezond blijven werken
Pim Hafkenscheid, eindverantwoordelijk voor AOV bij Reaal: “Nu de Coronacrisis is losgebarsten is het voor velen lastig om de juiste energiebalans te vinden. Of je bent ongelofelijk druk als je bijvoorbeeld in de zorg werkt of een gezin met (kleine) kinderen hebt, die je les moet geven. Of je hebt als ondernemer opeens veel minder werk, doordat veel opdrachten zijn weggevallen. Zeker niet iedereen heeft op dit moment dus tijd en ruimte om aan balans te denken (laat staan eraan te werken), terwijl we allemaal weten hoe belangrijk het is om goed voor onszelf te zorgen. Zeker ten tijde van crises. Het online programma van HelloEnergy is zeer geschikt om mentale rust, focus, lichamelijke fitheid en emotionele stabiliteit te verbeteren. De crisis maakt het voor velen bijzonder lastig. Maar toch is het erg belangrijk om juist nu gezond te blijven en vitaal te kunnen blijven werken.

De behaalde resultaten en de erg positieve reacties van de testgroep zijn voor ons de reden om door te gaan met HelloEnergy en het programma direct toe te voegen aan onze preventieservice Reaal Lijfwacht. Wij denken dat we hiermee kunnen voorzien in een behoefte die leeft onder een grote groep ondernemers/zelfstandigen om de eigen energiebalans te verbeteren.”

De verzekeraar benadrukt geen toegang re krijgen tot de persoonlijke data van deelnemers aan het HelloEnergy-programma. “Deelname is er puur op gericht om individueel inzicht te krijgen en de eigen energiebalans te verbeteren.”

Kijk voor meer informatie op: www.reaal.nl/energy