Ralph van Helden verruilt na bijna 10 jaar Lloyd’s Benelux voor opzet Nederlandse tak Everest Re

Ralph van Helden gaat vanaf 1 maart 2020 vanuit de regio Rotterdam woonplaats een nieuwe tak opzetten voor het directe verzekeringsbedrijf van het in Bermuda gevestigde Everest Re: aanvankelijk voor de Benelux, maar op termijn mogelijk ook voor elders in Europa. Van Helden, die de afgelopen bijna 10 jaar heeft gefungeerd als Regional Manager voor Lloyd’s Benelux,  ziet in zijn nieuwe baan een mooie uitdaging om, zoals hij het zelf aangeeft, ‘weer volop midden in de markt  actief te zijn’.

Everest Re is van oorsprong een herverzekeraar, die vijf jaar geleden haar activiteiten heeft uitgebreid met directe verzekeringen, waarin het vrijwel alle schadeverzekeringen aanbiedt. De omzet van de groep bedraagt momenteel ongeveer $ 10 miljard. Het overgrote deel van de omzet komt momenteel nog uit de VS, maar de verzekeraar heeft nadrukkelijk aangegeven haar activiteiten in de rest van de wereld uit te bouwen, waaronder Europa. Voor Nederland en België wordt voor alle genoemde branches primair als volgverzekeraar capaciteit  aangeboden via makelaars en gevolmachtigden. Everest Re is voor haar directe verzekeringen ook aanwezig op Lloyd’s: Syndicate 2786.

De werkzaamheden van Van Helden bij Lloyd’s Benelux zullen vanaf maart voorlopig worden waargenomen door zijn Belgische collega (voor Nederland en België) en zijn Franse collega (voor Luxemburg).