Raamwerk voor ondernemers in nood verlengd tot 5 februari 2021

Het Verbond van Verzekeraars heeft besloten, gezien de huidige marktomstandigheden, het raamwerk voor ondernemers te verlengen tot 5 februari 2021.

In april lanceerde het Verbond het voor leden bindende ‘Raamwerk-Covid 19 richtlijnen distributie zakelijke markt‘, met een duur tot 1 juli. Het raamwerk biedt verzekeraars, gevolmachtigden en adviseurs/makelaars een overzicht aan mogelijkheden om (premie)schuldpositie te voorkomen, bijvoorbeeld door de dekking van de verzekering aan te passen, de premietermijn te verkorten of de betalingstermijn te verlengen. Voor de coassurantiemarkt is aansluitend een richtlijn opgesteld voor het extra delcredere-risico.

Besloten is dat verzekeraars ten minste het risico van wanbetaling van de netto premie van een extra maand betalingsuitstel voor hun rekening nemen. Het raamwerk wordt maandelijks geëvalueerd. De onlangs afgekondigde harde lockdown heeft het Verbond doen besluiten het raamwerk en de richtlijn delcredere-risico ongewijzigd te verlengen tot 5 februari 2021.