Prof. mr. Gerard Kamphuisen, markante oud-hoogleraar verzekeringsrecht overleden op 79-jarige leeftijd

Vorige  week woensdag 7 maart jl. is prof. mr. Gerard Kamphuisen overleden. Hij was gepensioneerd hoogleraar verzekeringsrecht aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en voormalig partner van Houthoff Buruma. Ook heeft hij enige tijd gewerkt als assurantiemakelaar bij Hudig-Langeveldt, het huidige Aon. Daardoor was hij een van de weinigen die juridische kennis wist te combineren  met praktische verzekeringskennis.

Vanwege zijn buitengewone kennis en ervaring  was hij gezaghebbend op zijn vakgebied en schreef een groot aantal aansprekende (juridische) publicaties. Zo werkte hij onder meer aan de uitgave ‘Verzekering ter beurze. Coassurantie in theorie en praktijk’. Mede om die reden werd hij alom gerespecteerd en binnen de (zakelijke) schadeverzekeringsmarkt geregeld ingeschakeld, vooral bij geschillen en vraagstukken op het gebied van technische verzekeringen (CAR, machinebreuk etc.).

Al met al was hij een opvallende verschijning en binnen de verzekeringsbranche,  een graag gezien man, innemend en met een bijzonder gevoel voor humor. Gerard Kamphuisen zou gisteren (15 maart)  80 jaar zijn geworden. De crematie heeft inmiddels plaatsgevonden