Primeur voor Nederland: Dive In Festival belicht op 25 september a.s. diversiteit en inclusiviteit in de verzekeringssector

Het internationaal gerenommeerde Dive In Festival komt naar Nederland. Initiatiefnemers zijn Marguerite Soeteman-Reijnen en Bianca Tetteroo, topvrouwen van respectievelijk Aon en Achmea. Dit festival over diversiteit en inclusiviteit in de verzekeringssector wordt wereldwijd én in Zeist georganiseerd op dinsdag 25 september 2018. Keynote sprekers zijn Merel van Vroonhoven (AFM) en Sander van ’t Noordende (Accenture).  Het festival vindt plaats in het Achmea Congrescentrum in Zeist. Dagvoorzitter is econome en journaliste Marcia Luyten (o.a. Buitenhof).

Op 25 september komt de top van de Nederlandse verzekeringssector (m/v) bijeen om te discussiëren over hoe onze sector met de veranderingen in de samenleving kan en moet omgaan. Centraal staat het leiderschap dat nodig is in een snel veranderende samenleving waarin innoveren een must is. “We hebben iedereen nodig, talent is schaars en een brede blik is essentieel om het talent binnen te halen en te behouden.”

Sprekers

De bijeenkomst begint om 13.00 uur (ontvangst met lunch vanaf 12.00 uur) en wordt omstreeks 17.00 uur afgesloten met een netwerkborrel. Sprekers laten hun licht schijnen op vragen zoals: Welke skills en capaciteiten zijn er nodig in deze snel veranderende wereld? Hoe belangrijk is innovatie voor onze sector? Wat is de kunst van inclusief leiderschap? en hoe maken we diversiteit en inclusiviteit onderdeel van onze bedrijfscultuur?

Na de opening door Inga Beale (CEO Lloyd’s) en het welkomstwoord door Willem van Duin (CEO Achmea) speken Merel van Vroonhoven en Sander van ‘t Noordeinde. Daarna is er paneldiscussie met onder meer David Knibbe (NN Group), Marco Keim (Aegon), Mijntje Luckerath (Achmea) en Marry de Gaay Fortman (DNB). Aansluitend is er een presentatie van prof. Frances Frei (Harvard Business School). Het officiële programma wordt afgesloten met een viertal workshops: over blockchain B31 (mmv van Erwin Kersten en Ewoud Bom, beide Achmea), over artificial intelligence (mmv Tjerrie Smit en Suzanne Jungjohann, beiden NN Group), financial independence (Mike Mansfield, Aegon) en Cyber (Maarten van Wieren, Aon).  De bijeenkomst wordt afgesloten door Thecla Bodewes (TB Shipyards).

Vorig jaar trok het Dive In Festival meer dan 7.000 mensen in 17 landen en 32 steden. Dat maakt dit event zo uniek: een internationaal, sectorbreed én gelijktijdig Diversity & Inclusion event. Dit jaar hoopt men het succes van 2017 te overtreffen.  Drijvende kracht achter de Dive In Festivals is Inga Beale, CEO van Lloyd’s. Met haar inzet en visie heeft zij ervoor gezorgd dat het onderwerp diversiteit en inclusie hoog op de agenda van de verzekeringsindustrie is komen te staan. Het thema van dit jaar ‘time4inclusion’ past goed bij de fase die we nu ingaan. CEO’s in onze sector hebben vorig jaar wereldwijd aangegeven dat tijd de grootste barrière is om inclusieve organisaties tot stand te laten komen.

Voor meer info:  http://diveinfestival.nl. en http://diveinfestival.com