Praeventus van start als MGA voor renewable energy 

Praeventus B.V. lanceert  een nieuw underwriting platform voor hernieuwbare energie. Het bedrijf zal optreden als Managing General Agent voor een select panel van verzekeraars uit de internationale verzekeringsmarkt en syndicaten bij Lloyd’s of London, dat wordt geleid door Berkley Offshore, een gespecialiseerde underwriter in de energiemarkt. Leidend voor de Lloyd’s-markt is Munich Re Syndicate Limited, in afwachting van de voltooiing van het Lloyd’s Delegated Underwriting Authority-proces.

 Het zeer ervaren underwriting-team wordt geleid door Maarten Mulder en hij wordt ondersteund door Martijn Meijboom en Arnout Bijl en door Bart Leijssen  voor de  technische risk engineering-diensten. De visie van het team is om een ​​actieve positie te verwerven in de wereldwijde verzekeringssector voor renewable energy. De initiële en primaire focus van Praeventus zal echter liggen op het snel groeiende gebied van offshore windenergie in Europa.  Praeventus begint met het verzekeren van risico’s op 1 juni 2021 met een aanzienlijke capaciteit die wordt ondersteund door een kwalitatief hoogwaardig en betrokken panel van risicodragers die door middel van een aanmerkelijke capaciteit een uitstekende financiële zekerheid kunnen  bieden.  

Maarten Mulder: “De wereldwijde energietransitie staat nog in de kinderschoenen, maar de investeringsvooruitzichten in Renewable’s voor de komende decennia zijn duizelingwekkend. De industrie voor renewable energy is een relatief jonge industrie die gespecialiseerde verzekeringen nodig heeft om alle stadia van de ontwikkeling van infrastructuur te ondersteunen.Ons team werkt nu al tien jaar samen en speelt een belangrijke rol bij het identificeren van en voldoen aan de verzekeringsbehoeften van onze klanten. We zijn ervan overtuigd dat de combinatie van kennis en ervaring van het team op dit gebied een waardevolle propositie  zal zijn voor die klanten, hun stakeholders en makelaars ”.