Pieter van Rossum stapt per 1 augustus 2020 over naar Meijers als Manager Brand

Bij Meijers, het in Amstelveen gevestigde familiebedrijf met circa 240 medewerkers, treedt per 1 augustus a.s. Pieter van Rossum in dienst als manager Brand. Vanaf deze zomer zal hij leiding geven aan de brandafdeling van Meijers, waar de voorbereidingen op het verlengingsseizoen van 2021 al in volle gang zijn. Pieter van Rossum heeft zijn sporen in de verzekeringsbranche ruimschoots verdiend. Hij draagt 32 jaar vakinhoudelijke ervaring met zich mee.

Ton Stalenhoef, Chief Brokerage Officer van Meijers is zeer verheugd: “Met Pieter van Rossum hebben we een vakman in huis met oog voor kwaliteit. Ik ga met hem en zijn team met veel vertrouwen de toekomst tegemoet.“ Pieter van Rossum is momenteel nog werkzaam als Executive Director Property bij Willis Towers Watson. Hij heeft zijn brede ervaring opgedaan aan de kant van verzekeraar, makelaar en herverzekeringsmakelaar in de rol van specialist maar ook als manager.

Over zijn overstap naar Meijers zegt Pieter: “Bij Meijers wil men heel graag zaken gedaan krijgen maar is men in deze turbulente tijden ook bereid om te veranderen. Ondernemers met een enorme drive maar wel oog houdend voor de menselijke maat en dat is nu precies waar ikzelf ook heel graag voor wil staan.”

Van Rossum is sinds 1988 werkzaam in de verzekeringsbranche, waarin hij zijn eerste schreden zette als schadebehandelaar bij het toenmalige Tollenaar & Wegener. Daarna werkte hij onder meer bij Delta Lloyd als acceptant/schadebehandelaar brand/transport,  acht jaar bij T&W/Interlloyd/AMEV Interlloyd en Fortis Corporate Insurance (Inmiddels MS Amlin) als Senior Underwriter Property.  Daarna maakte hij de overstap naar de makelaardij waar hij bij Aon 15 jaar werkzaam was als resp. Senior Broker, manager Unit Tussenpersonen en Account Director. Daarna keerde hij terug naar de verzekeraarskant en werkte hij 2,5 jaar bij HDI Global SE als manager Underwriter property. Sinds december 2017 is hij weer actief als makelaar en is hij werkzaam als Executive Director Property bij Willis Towers Watson.