Pieter Emmen CRO Nationale-Nederlanden Bank

NN Group benoemt Pieter Emmen (1969) per 1 november 2019 als Chief Risk Officer (CRO) van Nationale-Nederlanden Bank. Hij volgt Monique Hemerijck op die besloten heeft haar carrière buiten Nationale-Nederlanden voort te zetten. Monique was sinds 2013 CRO en blijft tot 1 januari 2020 aan om haar taken en verantwoordelijkheden aan haar opvolger over te dragen.

Pieter Emmen is afkomstig van Achmea Bank Holding waar hij sinds 2017 directeur Finance en Risk was. Hiervoor was hij ruim twintig jaar werkzaam Rabobank onder meer als directeur Rabo Hypotheken Bank, directeur en voorzitter van Rabobank Re Insurance en directeur Group Risk Management.

Marcel Zuidam, CEO NN Bank: ‘Ik ben blij dat we voor deze positie bij Nationale-Nederlanden een ervaren kandidaat hebben kunnen benoemen. Pieter is een zeer ervaren allround CRO met een grote betrokkenheid bij het ontwikkelen van risico beheersprocessen en het aansturen van teams. Hij combineert diepgaande inhoudelijke kennis op deze vakgebieden met bijna 20 jaar managementervaring. Ik kijk uit om met hem samen te werken.’