Phil Curtis benoemd tot Global Head of HR bij Allianz Global Corporate & Specialty

Allianz Global Corporate & Specialty SE (AGCS), de zakelijke verzekeraar van Allianz Group, kondigt de benoeming aan van Phil Curtis als nieuwe Global Head of Human Resources (HR) met ingang van 1 april 2022. Hij volgt Dr. Melanie Gillig op, die naar Allianz SE verhuist als Program Lead Future Work. AGCS is een wereldwijde divisie in het Property & Casualty segment van Allianz Group en heeft 4.400 medewerkers met 83 nationaliteiten in 31 landen.

Phil Curtis stapt over naar AGCS vanuit zijn huidige rol als Head of HR and Change bij Allianz SE. In deze functie gaf hij leiding aan HR voor 2.000 mensen die werkzaam zijn in het hoofdkantoor van Allianz Group. Tot zijn eerdere HR-managementfuncties bij Allianz behoorde Head of Global HR Operations bij Allianz Global Investors, en voordat hij in 2012 bij de Group in dienst trad, bekleedde hij diverse HR-managementfuncties bij wereldwijd opererende financiële dienstverleners als UniCredit en UBS.

Met zijn diverse ervaring in alle facetten van HR en people management zal Phil Curtis verschillende initiatieven aansturen om van AGCS een aantrekkelijke werkgever te maken voor zowel huidige als toekomstige medewerkers. Hij zal zich vooral toespitsen op het aantrekken, ontwikkelen en behouden van talent om de groeistrategie van AGCS te ondersteunen, en op de verdere culturele transformatie van het bedrijf. Dit omvat het benadrukken van een moderne werkplek in een flexibele omgeving, evenals welzijn, diversiteit en inclusiviteit. Samen met zijn team van wereldwijd gevestigde HR-professionals zal hij ook blijven werken aan de vereenvoudiging van HR-processen en het stimuleren van datakwaliteit om strategische sturing van people management-onderwerpen mogelijk te maken.

Dr. Gillig trad oorspronkelijk in 2007 in dienst bij Allianz Group en is sinds januari 2015 werkzaam bij AGCS, eerst als Regional Head of HR voor CEE, alvorens in januari 2020 over te stappen naar de rol van Global Head of HR.